Plagiatul lui Ponta calca toata Romania in picioare (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 17 Iulie 2012, ora 20:58
10179 citiri
Plagiatul lui Ponta calca toata Romania in picioare (Opinii)

Un lucru halucinant sta sa se intample in aceste zile in Romania. Nu este singurul, nu este nici macar cel mai popular - s-a dovedit ca doar 2% dintre romani ar fi sensibili la problema copy-paste-ului de inspiratie pontaca - dar are specificul sau nemaiintalnit pana acum.

Suntem martorii unui proces institutional prin care 85 de pagini dintr-o lucrare de doctorat, identice pana la virgula cu alte 85 de pagini dintr-o alta lucrare, vor fi decretate autentice, originale, rodul muncii separate a doi autori distincti si doar o coincidenta uimitoare cu o probabilitate de aparitie de 10 la puterea infinita.

Victor Ponta trebuie sa fie declarat doctor curat. Altfel, daca comisiile si comitetele infiintate si desfiintate rand pe rand il vor fi gasit vinovat de plagiat grosolan, Romania ar pieri. Stabilitatea interna ar fi pusa in pericol, iar demisia celui mai nou premier ar arunca tara in haos.

Probabil ca asa trebuie sa gandeasca strategii din spatele uriasei masinarii care s-a pus in functiune pentru a demonstra lumii intregi ca identicul nu este rezultatul unui simplu proces de copy si apoi paste, ci doar un asemanator ciudat si bizar, produs fara voia si fara stiinta celui de-al doilea autor.

Acum ne putem linisti. Una dintre subcomisiile tehnice din cadrul Consiliului National de Etica a spus ca Ponta NU a plagiat. In cel mai rau caz, admite subcomisia, exista "unele deficiente in ceea ce priveste trimiterile bibliografice in interiorul capitolelor".

Asta se traduce asa: autorul a uitat sa puna ghilimelele la cele 85 de pagini xeroxate. Insa autorii subcomisiei deduc logic de aici ca asta nu inseamna nicidecum ca Victor Ponta "si-ar fi insusit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i apartineau".

Si asa celebra vorba "sa se faca dreptate, chiar de-ar fi sa piara lumea" isi releva adevarata substanta si sensul sau profund. Si de-ar fi sa dispara Romania, puterea actuala ii va face dreptate lui Victor Ponta. Pentru ca s-a incapatanat sa nu aplice acelasi principiu impus si ministrilor prinsi cu probleme de copy-paste la dosar, pentru ca refuza sa inteleaga ca demisia sa nu inseamna in mod necesar pierderea puterii, ba dimpotriva poate, Ponta trebuie sa primeasca avizul comisiilor ca NU a plagiat. Iar partidul sau a avut grija ca dorinta liderului sa devina realitate.

Putem urmari procesul pas cu pas. Mai intai a fost schimbat intregul Consiliu National de Etica, fix cu o zi inainte sa judece plagiatele lui Ioan Mang, apoi anonimul ministru interimar Liviu Pop a navalit cu bocancii peste CNATDCU taman in timpul sedintei in care se constata ca teza de doctorat a lui Ponta e un plagiat grosolan.

Au mai urmat cateva demisii bizare ale unor personaje care nu intelegeau inventivitatea din teza de doctorat a tanarului procuror Ponta, pentru ca in final Ecaterina Andronescu sa ameninte public pe cei in cauza ca, daca plagiatul se va dovedi, intreaga Universitate ar putea avea de suferit, inclusiv prin interzicerea organizarii de doctorate.

Totul doar pentru un om. Totul in numele unei idei care mai e si falsa pe deasupra - ne pastram puterea, daca ii salvam scaunul lui Ponta. Se intampla ceea ce era de asteptat si doar martienii ar putea sa creada ca este adevarul adevarat.

Sper ca tot valul de manarii si executii in numele puterii sa se intoarca impotriva autorilor cu o forta insutita. Sa inteleaga ca a incerca sa acoperi o mizerie cu alte zeci si sute de mizerii mai mici sau mai mari este o prostie pe care si unii elevi de gimnaziu invata ca nu da mereu rezultate.

Daca Victor Ponta nu renunta, daca PSD nu e in stare sa inteleaga ca asta e drumul pierzaniei, atunci Romania poate intra in vacanta. S-a dat liber la copy si paste. Totul depinde de abilitatea fiecaruia de a-i convinge pe ceilalti ca ghilimelele au fost furate de dusmani de la locul lor.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Victor Ponta plagiat, #Victor Ponta copy paste, #Pont teza doctorat plagiat , #plagiat
Comentarii
Poza Gionny
Gionny
rank 1
Nu ma intereseaza copy paste al lui Ponta ,as vrea sa stiu ce cauta
Poza nolticus
nolticus
rank 5