Noua Lege a Sanatatii: Avantajele pentru asigurarile de sanatate facultative

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 07:20
5988 citiri
Noua Lege a Sanatatii: Avantajele pentru asigurarile de sanatate facultative
Foto: Arhiva

Proiectul pentru noua lege a sanatatii incurajeaza incheierea de asigurari de sanatate facultative in detrimentul abonamentelor, deoarece prevede deductibilitatea fiscala si pentru astfel de polite.

Pana in prezent, doar abonamentele fiscale beneficiau de o astfel de prevedere, aspect care incuraja companiile sa incheie pentru angajati exclusiv astfel de abonamente medicale.

Unul dintre principalele avantaje reprezentate de o asigurare de sanatate facultativa, comparativ cu un abonament, se refera la numarul de riscuri acoperite. De exemplu, un abonament nu deconteaza internarea, in timp ce multe polite de sanatate prevad oferirea unei indemnizatii pentru zilele petrecute in spital.

Un alt beneficiu este reprezentat de faptul ca asiguratul poate alege clinica medicala specializata la care vrea sa fie tratat. O asigurare medicala facultativa acopera o gama larga de riscuri, printre care se numara accesul la o retea vasta de servicii medicale de calitate, precum si posibilitatea de acoperire a interventiilor chirurgicale.

Printre riscurile acoperite de o asigurare de sanatate facultativa se numara:

- Consultatii;

- Investigatii medicale/Analize - analize uzuale de sange, ecografie, tomografie, RMN;

- Spitalizare;

- Interventii chirurgicale;

- Servicii de diagnosticare;

- Tratament medicamentos;

- Achizitia de dispozitive medicale de diverse tipuri.

In ceea ce priveste pretul pentru o asigurare de sanatate facultativa, asa numita prima de asigurare este influentata de diversi factori care tin de asigurat. Daca acesta este sanatos, adica nu prezinta un istoric medical complicat, cu numeroase afectiuni si boli, mai usoare sau mai grave, el va plati mai putin si va avea mai multe beneficii.

De asemenea si varsta este un factor important. Cu cat asiguratul este mai tanar, cu atat va plati o prima de asigurare mai scazuta. Iar situatia este opusa in momentul in care asiguratul are o varsta inaintata si sufera deja de anumite boli.

In cazul lui, riscul aparitiei de probleme medicale este mai mare, prin urmare acesta va plati mai mult pentru prima de asigurare, astfel incat sa poata fi acoperite eventualele costuri care vor aparea.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#asigurare sanatate facultativa avantaje, #legea sanatatii asigurare facultativa , #asigurari