Cum poti sa economisesti automat, in functie de posibilitati

Luni, 23 Iulie 2012, ora 21:56
2529 citiri
Cum poti sa economisesti automat, in functie de posibilitati

Educatia financiara a populatiei aduce beneficii bancilor pe termen lung, sustin reprezentantii OTP Bank Romania, institutia care a lansat recent un serviciu de economisire si investire periodica automata, prin care isi propune sa impuna o "disciplina" in comportamentul de economisire al clientilor.

Serviciul, parte a programului de consiliere OTP Mentor, ofera clientilor posibilitatea de a opta pentru o schema de economisire si investire personalizata, rezultatul combinarii, in diverse variante, a patru produse distincte: contul junior, contul de economii standard, depozite la termen cu maturitati intre 1 si 4 luni, precum si fonduri deschise de investitii, administrate de OTP Asset Management Romania.

Conturile pot fi deschise in lei si euro. Costul produsului este de 2 lei/luna, echivalent valuta.

Suma minima initiala este de 100 lei/euro in cazul depozitelor, respectiv 50 lei/euro pentru fondurile deschise de investitii, iar suma minima care poate fi setata pentru un transfer este de 50 lei/euro.

Debitarea contului se face automat, la o data stabilita in momentul semnarii actului aditional pentru accesarea serviciului, doar daca suma necesara este disponibila integral in contul curent. Data transferurilor poate fi setata in functie de frecventa cu care clientul obtine venituri si de disponibilitatea acestuia de a economisi.

Dobanzile bonificate pentru contul de economii sunt de 5% pe an pentru conturile deschise in moneda nationala si de 2,5% pentru cele in euro. In cazul depozitelor la termen, dobanzile sunt de 4,25% pentru sumele mai mici de 12.000 de lei si de 5,85% pentru sumele care depasesc acest nivel, respectiv de 2,5% pentru un sold de pana in 5.000 de euro si de 3,5% pentru sume mai mari.

De la inceputul acestui an s-a putut observa un interes mai mare al clientilor bancii pentru economisire, inregistrandu-se o crestere de 8,6% pe acest segment la sfarsitul lunii aprilie fata de sfarsitul anului trecut, in timp ce media pietei a fost de aproape 4,6%, au spus reprezentantii OTP Bank in cadrul unei conferinte de presa.

Clientii au preferat in special economiile pe termen mediu si lung, cu maturitati mai mari de 6 luni, spre deosebire de perioada anterioara, in care s-a optat cu precadere pentru scadente de 1 luna sau 3 luni.

OTP Mentor este un program de consiliere financiara format din doua componente: platforma electronica, www.dresoruldelei.ro, si componenta umana, serviciul de consiliere personala diponibil in toate sucursalele bancii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
#economii banci, #depozite termen, #cont economii, #economisire investire , #depozite banci