Inca o demisie din Guvernul Ponta - Lucian Isar, inlocuit cu Mihai Voicu (Video)

Luni, 06 August 2012, ora 18:09
6557 citiri
Inca o demisie din Guvernul Ponta - Lucian Isar, inlocuit cu Mihai Voicu (Video)
Foto: Antena 3

Vicepresedintele liberal Mihai Voicu a anuntat luni seara inca o demisie din Guvernul Ponta. Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, si-a depus mandatul din motive personale si va fi inlocuit chiar de Mihai Voicu.

Inlocuirea ministrului Isar s-a decis luni, la sedinta Biroului Politic Central si Consiliului National Executiv al PNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului. La sedinta a luat parte si judecatoarea Mona Pivniceru, nominalizata pentru a prelua functia de ministru al Justitiei.

Mihai Voicu a fost desemnat de PNL sa fie ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, in favoarea acestei propuneri fiind 40 de voturi pentru si o abtinere.

Lucian Isar, un tehnocrat sustinut de PNL, se retrage din motive personale, fara sa aiba legatura cu inlocuirile de luni ale altor cinci ministri, sustine Voicu.

"Au fost aprobate prin vot secret cele trei propuneri din partea PNL care fac parte din schimbarea care se va produce astazi in interiorul Guvernului USL condus de dl prim-ministru Victor Ponta.

PNL, in cadrul USL, o sustine pentru portofoliul Justitiei pe doamna judecator Mona Pivniceru in calitate de independent, fara niciun fel de dubiu. De asemenea, PNL a decis sa mai inainteze si doua numiri politice, amandoi membri ai BPC al PNL, in locul ramas vacant prin demisia d-lui Victor Paul Dobre a fost aprobata prin vot secret nominalizarea d-lui deputat Radu Stroe, iar o chestiune care a aparut in ultima clipa, o demisie din motive personale a d-lui ministru Isar - a fost aprobata persoana mea, Mihai Voicu, pentru functia de ministru delegat pentru mediul de afaceri", a spus Voicu.

Astfel, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri va fi al saselea ministru schimbat intr-o singura zi.

Lucian Isar este analist economic si a lucrat in mediul bancar. Acesta a urmat studii in finante si matematica la ASE Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Chicago GSB, Oxford University, DOFIN ASE si HBS.

Inlocuiri soc la Guvern: Mona Pivniceru, ministru al Justitiei - vezi restul numirilor

Premierul Victor Ponta a anuntat o prima remaniere a Guvernului sau la nici trei luni de la investire, ca urmare a scandalului cu listele electorale de la referendum.

Astfel, in locul lui Ioan Rus, care si-a anuntat demisia, luni dimineata, la Ministerul Administratiei si Internelor a fost propus Mircea Dusa, fost ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

Ministru delegat pentru Administratie a fost numit Radu Stroe, in locul lui Victor Paul Dobre care, la randul sau, si-a anuntat demisia in cursul diminetii. Ministru al Afacerilor Externe va fi Titus Corlatean, in locul lui Andrei Marga, care ar putea fi numit ambasador in Germania, potrivit unor surse.

Senatorul PSD Dan Sova a primit si el o functie in Guvern - va fi ministru pentru Relatia cu Parlamentul, in locul lui Mircea Dusa. O surpriza este la Ministerul Justitiei, unde in locul lui Titus Corlatean a fost propusa judecatoarea Mona Pivniceru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Lucian Isar demisie, #Lucian Isar inlocuit Mihai Voicu, #Mihai Voicu ministru , #guvern