Cei mai ciudati 10 copaci din lume (Galerie foto)

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 12:37
94781 citiri
Cei mai ciudati 10 copaci din lume (Galerie foto)

Natura ne ofera deseori surprize bizare. Peisaje spectaculoase, fenomene surprinzatoare sau locuri a caror frumusete intrece orice imaginatie vin sa intregeasca spectacolul regizat de natura. Cei mai ciudati copaci din lume sunt parte din acest show montat cu talent de natura.

Listverse a calatorit virtual in lumea intreaga doar pentru a aduce laolalta cei mai ciudati copaci. Forma lor este una fie spectaculoasa, fie neobisnuita:

Copacul Sticla

Copacul originar din Namibia are forma de sticla si, mai mult, s-a dovedit a fi unul dintre cei mai otravitori arbori din lume. In trecut, bastinasii foloseau seva laptoasa si mortala a acestui copac pentru sagetile otravitoare utilizate in lupta. Copacul Sticla creste astazi in regiunile montane, iar florile sale sunt, de obicei, roz sau albe, cu o nuanta de rosu inchis in centru.

Wawona Tree

Situat in Parcul National Yosemite, Statele Unite ale Americii, copacul a fost taiat si transformat intr-un tunel, in 1881. Inca de atunci, copacul vechi de 2.300 de ani a devenit o atractie pentru turisti si un obiect de studiu pentru cei care sunt in cautarea acestor ciudatenii ale naturii.

Baobab in forma de ceainic

Aceasta specie de baobab este pe cale de disparitie, avand aproximativ 1.000 de ani. Originari din Madagascar, multi dintre acesti copaci ajung la peste 80m inaltime, iar trunchiurile au chiar si 25m circumferinta. Bancnota de 100 de franci din Madagascar are tiparite florile acestui tip de copac, care rezista doar 24 de ore. Atunci cand este seceta, trunchiurile umflate ale copacilor baobab stocheaza si furnizeaza apa.

Copacii de bumbac din templul Ta Prohm

Daca vizitezi Cambodgia, nu trebuie sa ratezi copacii de bumbac ce inconjoara templul Ta Pro. Inaltimea uimitoare a acestora, la fel ca radacinile ce serpuiesc in jurul lor cu siguranta te vor fascina. De altfel, Ta Prohm este inscris in lista UNESCO World Heritage.

Copacul Hiperion

Cel mai inalt copac din lume se gaseste in California, masurand 111.5 metri inaltime si aproape 9 metri in diametru. Asadar, copacul Hiperion este cu 5 etaje mai inalt decat Statuia Libertarii. Cum numerosi copaci din aceasta specie au fost taiati in ultimii ani, autoritarile americane fac eforturi considerabile pentru a conserva cel mai inalt copac de pe planeta.

Palmierul Pejibaye

Originar din America Centrala si de Sud, acest arbore a fost descoperit in Costa Rica si Nicaragua. Pejibaye are tepi ascutiti, aranjati circular pe toata suprafata trunchiului, de la baza pana la varf. Acesti tepi cresc, uneori, chiar si pana la 20 de metri, in vreme ce frunzele ajung la 3 metri lungime. Fructul acestui copac este foarte popular, localnicii consumandu-l dupa ce il culeg si il lasa un timp la fermentat.

Padurea "Stramba" din Gryfino

In vestul Poloniei, langa Gryfino, exista o padure cu aproximativ 400 de copaci cu o forma ciudata. Se pare ca aceste curbe neobisnuite ale arborilor au aparut in urma intervenitiei omului. Unii sustin ca acest lucru s-a intamplat pentru ca oamenii voiau sa cultive copaci pe care sa-i foloseasca pentru mobila de lemn indoit sau pentru jugurile de la plug. Nimic nu este sigur in privinta originii copacilor strambi, asa ca astazi ei constituie inca o ciudatenie.

Sunland Baobab

Aceasta specie de baobab se gaseste aproape de provincia Limpopo, in Africa de Sud, fiind transformat acum intr-un bar. Scorburos la origine, oamenii s-au gandit ca n-ar strica sa foloseasca cumva forma neobisnuita a copacului. Sunland Baobab poate adaposti pana la 20 de oameni si este unul dintre cei mai inalti arbori baobab din Africa de Sud si unul dintre cei mai batrani copaci din lume, avand, se pare, mai mult de 6.000 de ani.

Copacul Burmis

In Alberta, Canada, se gaseste copacul Burmis, un pin flexibil. Ce este ciudat la acest copac este faptul ca traieste fara a avea, cel putin aparent, niciun fel de radacina. Desi "a murit" in 1970, cand se estimeaza ca avea 600 - 750 de ani, copacul nu da semne de putrezire. A fost doborat de vant, dar localnicii l-au proptit la loc, copacul incapatanandu-se sa reziste. Copacul fara batranete este unul dintre cei mai fotografiati din lume.

Arborele Vietii

Un adevarat fenomen al naturii, copacul vietii se afla la doi kilometri de Jebel Al Dukhan, in Bahrain. Nu se cunoaste mecanismul prin care arborele continua sa traiasca, avand in vedere ca se afla in inima desertului, la foarte mare distanta de orice sursa de apa si de alta forma de vegetatie. Localnicii cred ca aici s-a aflat Gradina Edenului, iar aproximativ 50.000 de turisti viziteaza anual acest copac cu radacini care ajung pana la adancimi uimitoare. Si Arborele Vietii este inclus in Patrimoniul UNESCO World Heritage.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#cei mai ciudati copaci, #arbori bizari, #cei mai batrani arbori, #copaci bizari, #copaci neobisnuiti , #specie