Gigi Becali vrea sa puna mana pe stadionul Ghencea

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 13:25
4050 citiri
Gigi Becali vrea sa puna mana pe stadionul Ghencea

Gigi Becali, finantatorul Stelei, este gata sa revina la un plan mai vechi de-al lui, acela de a pune mana pe stadionul echipei din bulevardul Ghencea.

Latifundiarul isi doreste de mai mult timp sa primeasca de la autoritati intregul complex "Steaua", insa, pana acum, el a fost refuzat de reprezentantii Ministerului Apararii, proprietarul terenului si a imobilelor.

Acum, Becali are un avantaj major. Recent, el a anuntat ca va candida la alegerile generale din luna decembrie din partea PNL, partid ce formeaza, alaturi de PSD, alianta aflata la putere si care, probabil, va continua sa conduca Romania si dupa alegeri.

Cotidianul Prosport scrie ca finantatorul Stelei si-a anuntat deja apropiatii cu privire la noul plan, pe care il va demara in primaara anului viitor.

In prima faza, Gigi Becali va profita de relatiile pe care le are la nivel guvernamental pentru a primi stadionul, daca nu chiar intreg complexul "Steaua" in concesiune pe o perioada de cel putin 49 de ani, sustine sursa citata.

Devenit proprietar al arenei, latifundiarul afirma, in cercurile de prieteni, ca este dispus sa investeasca 10 sau chiar 20 de milioane de euro pentru a transforma batranul "Ghencea" intr-un stadion care sa rivalizeze cu National Arena.

Modificarile cele mai importante ar fi marirea capacitatii cu macar 10.000 de locuri, pana spre 40.000 de locuri, acoperirea integrala a tribunelor si refacerea cailor de acces. Sigur, pe langa aceste lucrari stadionul ar urma sa aiba un gazon nou, tribune moderne, chioscuri pentru spectatori, o noua tribuna oficiala si multe altele.

O alta investitie importanta ar fi constructia unui mic hotel in incinta complexului sportiv, stabiliment ce ar urma sa fie folosit ca loc de cantonament pentru echipa.

Planurile lui Gigi Becali sunt destul de vechi, el incercand si in trecut sa puna mana pe stadion si pe terenurile din jurul acestuia. S-a lovit insa de refuzul Armatei, cea care l-a si obligat sa plateasca o chirie in concordanta cu pretul pietei pentru folosirea arenei si a celorlalte facilitati.

De asemenea, este greu de aflat daca latifundiarul isi va duce la bun sfarsit planul de a investi masiv in stadion, de notorietate fiind criza de lichiditati a lui Becali din ultimii ani, cand piata imobiliara a intrat in declin accentuat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Becali stadion Steaua, #Becali complex sportiv Ghencea, #Becali concesiune stadion Ghencea, #stadion nou Ghencea , #Steaua