Cepoi: Proiectul Legii sanatatii va fi depus la Parlament in prima parte a lunii decembrie

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 22:24
3219 citiri
Cepoi: Proiectul Legii sanatatii va fi depus la Parlament in prima parte a lunii decembrie
Foto: ghimpele.ro

Proiectul Legii sanatatii este finalizat si va fi depus la Parlament in prima saptamana a lunii decembrie, a declarat, miercuri, prof. dr. Vasile Cepoi, consilier al premierului Victor Ponta.

El a precizat ca au fost inserate in actul normativ toate propunerile rezultate in urma dezbaterilor publice organizate, precum si in urma schimbului de puncte de vedere avute cu institutiile internationale - Comisia Europeana, Banca Mondiala, Fondul Monetar International.

"Urmeaza sa facem o alta prezentare publica, in primul rand in Consiliul Consultativ constituit cand a inceput demersul de elaborare a proiectului de lege. Apoi avem in plan sa prezentam proiectul de act normativ din nou in Comisiile de sanatate ale Parlamentului, dar si in Comisiile administrative si cele de finante din Parlament, si in forma actuala vom prezenta proiectul si coalitiei partidelor aflate la guvernare. Dupa toate aceste parcursuri proiectul de lege va fi depus la Parlament in prima saptamana a lunii decembrie", a aratat Vasile Cepoi.

In legatura cu punctele importante din lege, acesta a reamintit organizarea sistemului de sanatate cu reorganizarea spitalelor, cresterea nivelului de competenta a medicilor de familie si a implicarii lor in rezolvarea problemelor de sanatate, dar si reducerea birocratiei, construirea infrastructurii pentru cresterea calitatii in domeniul sanatatii.

Privitor la pachetele de servicii medicale, prof. dr. Vasile Cepoi a mentionat ca acestea vor fi construite pe principiul acoperirii serviciilor cele mai scumpe pe care nu si le-ar putea permite sa le plateasca asiguratii.

In prezent se lucreaza la aceste pachete si urmeaza sa se faca mai multe studii de impact, unul cu specialisti din afara, contractat cu Banca Mondiala, si un altul cu echipa care lucreaza la proiect.

Presedintele Traian Basescu i-a spus miercuri ministrului Sanatatii, Raed Arafat, la ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functie, ca are o singura rugaminte la el referitoare la legea sanatatii, punctand ca spera ca aceasta sa fie depusa la Parlament pana in luna decembrie.

"Nu am decat o singura rugaminte la dvs - Legea sanatatii. S-a ratat in ianuarie, poate pana in decembrie reusim sa o depunem la Parlament", a declarat Basescu, la ceremonia de investitura a lui Arafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#legea sanatatii decembrie, #Vasile Cepoi Legea Sanatatii , #Legea Sanatatii
Comentarii
Poza Moldoveanu
Moldoveanu
rank 5
Sa trezit Cepoi și mănîncă ....USTUROI !