Bulgaria, in zapada: Starea de urgenta se mentine, oameni morti de frig

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 12:08
2290 citiri
Bulgaria, in zapada: Starea de urgenta se mentine, oameni morti de frig
Foto: Arhiva

Situatia din nord-estul Bulgariei ramane grava. Cu toate ca nu mai ninge, multe drumuri raman inchise din cauza nametilor.

Starea de urgenta ramane valabila pentru districtul Sumen si pentru cea mai mare parte din judetul Varna. Este inchisa autostrada intre Sumen si Varna si autostrada Sofia-Burgas, intre localitatile Karnobat si Burgas. Circulatia camioanelor de peste 3,5 tone continua sa fie interzisa pe teritoriul tuturor districtelor din estul tarii.

Romanii care intentioneaza sa calatoreasca in Bulgaria trebuie sa stie ca drumurile dinspre Ruse spre Veliko Tarnovo, Plevna si Sofia sunt practicabile in conditii de iarna, circulatia efectuandu-se fara probleme majore.

Mai multe probleme sunt pe drumul principal Ruse-Varna, mai ales pe teritoriul districtelor Razgrad, Sumen si Varna. Echipele de interventie lucreaza la deszapezirea acestui drum si se asteapta ca spre orele dupa-amiezii de vineri situatia sa inceapa sa revina la normal.

Este deschis punctul de trecere a frontierei Vama Veche-Durankulak, dar principalul drum intre porturile Varna si Burgas este impracticabil in continuare.

In schimb, circulatia rutiera din vestul tarii se efectueaza in conditii normale pentru aceasta perioada a anului - drumurile sunt deszapezite, dar soferii trebuie sa fie atenti din cauza poleiului.

Politia rutiera asteapta ca traficul pe drumurile din Bulgaria sa se intensifice vineri si sambata. Potrivit estimarilor, doar in dupa amiaza de vineri 300.000 de autoturisme vor parasi capitala Sofia in diferite directii.

Politia rutiera aminteste ca toate vehiculele trebuie sa fie echipate pentru conditii de iarna: dotate cu cauciucuri de iarna, rezervoare pline de combustibil, iar calatorii trebuie sa aiba telefoane mobile cu baterii incarcate. In unele zone vehiculele pot circula doar daca sunt echipate cu lanturi de zapada.

Institutul National de Meteorologie de la Sofia a emis vineri o avertizare de cod galben pentru vant si temperaturi scazute, valabila pentru 9 districte din estul Bulgariei. Trei persoane au decedat joi de frig in districtul Varna. Doi barbati fara adapost au fost gasiti morti pe strazile orasului, iar al treilea a inghetat langa localitatea Staro Oriahovo, dupa ce autoturismul lui a ramas blocat in nameti.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#zapada granita Bulgaria Romania, #stare urgenta zapada Bulgaria, #zapada nord est Bulgaria, #drum blocat Ruse Varna , #zapada