Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Proprietatile terapeutice ale cartofului - te scapa de tot felul de dureri

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 09:41
120785 citiri
Proprietatile terapeutice ale cartofului - te scapa de tot felul de dureri

Cartoful, unul din alimentele de baza, cultivat in lumea intreaga, este apreciat nu numai pentru calitatile sale nutritive, ci si pentru proprietatile terapeutice.

77% din compozitia cartofului este apa, restul vitamine, ca B1, B2, B3 si B6 si vitamina C. Cartofii contin o cantitate de vitamina C de patru ori mai mare decat merele sau perele, dar si fier, potasiu si magneziu.

Cartoful se consuma prajit, copt sau fiert, ca atare, ori in diferite feluri de mancare, ciorbe, supe, tocanite, salate, pe perioada posturilor fiind un aliment de baza. S-a spus adesea cum ca ar ingrasa. Ca orice aliment, consumat in exces, si cartoful ingrasa, ba chiar poate sa faca si rau.

Contra durerilor de cap si gat

De-a lungul timpului, cartoful, gatit in fel si chip, s-a dovedit a fi si un medicament natural de exceptie in diferse afectiuni. Astfel, daca te toare capul, nu te indrepta spre dulapul ca medicamente. Apeleaza mai bine la forta cartofului.

Taie un cartof rondele subtiri, pune-le pe o fasie de panza sau tifon, aplic-o pe frunte, pentru 15 - 20 de minute, si leag-o la ceafa. E bine ca in aceasta perioada sa stai intins pe pat, in liniste perfecta. Daca reusesti sa adormi, cu atat mai bine.

Daca ai racit si te doare in gat, da un cartof de marime potrivita prin razatoarea mare, pune-l pe o fasie de panza ori tifon si aplica-l in jurul gatului, fara insa sa-l storci de zeama.

Acelasi lucru poti sa-l faci si daca tusesti si te doare in piept. Pune cartoful ras pe o bucata de panza, stropeste-l cu putin otet cald indoit cu apa, pliaza bine panza, ca sa nu se imprastie rasatura, si aplic-o pe piept macar pentru o jumatate de ora. E de preferat ca acest lucru sa se faca seara, inainte de culcare, si sa nu se mai iasa din casa pana a doua zi.

In caz ca ai un furuncul care nu mai coace si durerea te chinuie si simti ca pielea din jur arde, taie un cartof in rondele subtiri si aplica doua - trei felii pe zona afectata. Schimba-le la fiecare 10 - 15 minute, cand simti ca s-au infierbantat. Starea de bine nu va intarzia sa se arate si curand vei scapa de durerile chinuitoare.

In caz de durerid e stomac, ulcer si arsuri

Medicii recomanda sucul de cartofi in durerile de stomac, ulcer, arsuri. Se spala cartofii bine, se curata de coaja si iar se spala, se usuca intr-un prosop de bucatarie, se taie in cuburi, ca pentru ciorba, si apoi se dau prin storcatorul de fructe.

Se beau cate trei pahare de suc pe zi, cu o ora inainte de fiecare masa. Pentru un pahar de suc trebuie folositi trei - patru cartofi sanatosi, de marime potrivita. Ai grija, sucul de cartofi se bea imediat dupa preparare. Nu se lasa nimic pentru mai tarziu, nici chiar pastrat la frigider.

Daca vrei o mancare usoara, hranitoare, dar si un medicament nepretuit pe asa vreme, atunci curata niste cartofi, spala-i bine si pune-i la fiert, taiati in doua sau in patru, in functie de marime, in apa cu sare, cat sa-i acopere.

Cat fierb cartofii, cam 20 de minute, fa un mujdei de usturoi, cu ulei de masline si niste zeama de lamaie. Adauga in farfurie cartofii fierti si scursi de zeama si amesteca bine in asa fel incat fiecare felie de cartof sa treaca prin mujdei. Pofta buna!

Sa avem sanatate!

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#cartofi sanatate, #cartofi boli stomac, #cartofi proprietati, #cartofi medicament , #remedii naturale