Fraude prin telefonul mobil: Cum le recunosti si cum te poti apara

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 07:31
13032 citiri
Fraude prin telefonul mobil: Cum le recunosti si cum te poti apara

Cazurile de fraude prin intermediul telefoanelor mobile s-au inmultit, aproape fiecare utilizator primind, macar o data, un SMS prin care i se cerea sa dea bani, intr-un mod sau altul.

Reprezentantii companiilor de telefonie mobila sustin ca fraudele de tip phishing sunt cel mai des intalnite, cei care le comit prezentandu-se drept reprezentanti ai furnizorilor. Acestia solicita informatii cu caracter confidential, reincarcari de conturi PrePay sau transfer de bani.

"Ne-au fost semnalate tentative de frauda care au avut loc prin e-mail, mesaje scrise, scrisori, apeluri telefonice sau prin alte mijloace de comunicare. Acestea pot parea initiate de Orange, dar, in realitate, sunt efectuate de persoane care nu reprezinta Orange si au scopul de a obtine castiguri nejustificate", au explicat reprezentantii Orange, pentru Ziare.com.

De asemenea, poate fi vorba si de castiguri la asa-zise concursuri, iar, pentru a se intra in posesia acestora, clientilor li se solicita reincarcarea unor cartele prepaid, au spus si reprezentantii Cosmote. Conform acestora, numarul plangerilor cu privire la fraude a scazut cu 70 la suta, in 2012, in reteaua Cosmote, comparativ cu anul precedent.

Cum puteti recunoaste incercarile de frauda

Daca ati primit un SMS sau un telefon, chipurile din partea unui reprezentat al companiei de telefonie mobila la care sunteti abonat, si nu stiti daca este frauda sau nu, iata cateva indicii:

- Sunt solicitate informatii confidentiale;

- Se impune trimiterea unui raspuns urgent;

- In mesajele e-mail sunt incluse adrese web, similare celor detinute de diverse organizatii legale, dar avand denumirile usor modificate;

- Se solicita sa tastezi pe telefon diverse coduri pentru a confirma ca esti de acord sa primesti un premiu.

"De obicei, cei care incearca sa fraudeze motiveaza ca au nevoie de aceste date sau coduri pentru validarea unor premii sau oferte de care 'beneficiaza' clientul sau pentru corectarea facturilor eronate, ca urmare a unor defectiuni in sistem", au spus reprezentantii Orange.

Ce trebuie sa faceti daca sunteti victima unei astfel de fraude

In primul rand, clientii nu trebuie sa divulge persoanelor straine sau care se recomanda ca angajati ai companiei de telefonie mobila date confidentiale, precum parole, sa nu dea curs invitatiilor de a achizitiona cartele prepaid sau de a comunica codurile de reincarcare, avertizeaza reprezentantii Cosmote.

"Totusi, in cazul in care astfel de informatii/date au fost furnizate, clientii se pot adresa serviciului de relatii clienti", au precizat acestia.

La randul lor, reprezentantii Vodafone recomanda clientilor sa verifice informatiile inainte sa raspunda oricaror solicitari care fac referire la premii consistente din partea companiei, in schimbul unor sume de bani sau coduri de reincarcare, si sa nu furnizeze alte date confidentiale (cod numeric personal, conturi bancare, parole, coduri de reincarcare etc). "Daca au cel mai mic dubiu legat de posibilitatea implicarii intr-o situatie de frauda, recomandam clientilor sa ne semnaleze cazul, in cel mai scurt timp de la inregistrarea acestuia", au spus acestia.

Clientii Vodafone care doresc sa semnaleze fraudele si tentativele de frauda au la dispozitie:

- Sectiunea speciala a site-ului: https://www.vodafone.ro/termeni-si-proceduri-legale/index.htm (tab-ul Frauda);

- Serviciul de asistenta al departamentului de Relatii cu clientii (clientii pot apela *222 sau accesand formularul de contact disponbil pe site: https://www.vodafone.ro/personal/asistenta/).

In cazul Orange, tentativele de frauda pot fi semnalate la adresa de e-mail abuse@orange.ro sau la Serviciul Clienti. De asemenea, informatii privind fraudele pot fi gasite pe http://www.orange.ro/about/fraud-ro.html.

Pentru clientii Cosmote, sunt puse la dispozitie informatii pe http://cosmote.ro/ro/content.aspx?style=styles&ns=-10000&cid=20143.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#fraude telefon mobil, #phishing telefon mobil, #frauda sms , #telefoane mobile