Ce beneficii au pensionarii care isi deschid un depozit la banca

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 07:29
5650 citiri
Ce beneficii au pensionarii care isi deschid un depozit la banca

Potrivit celor mai recente date al Bancii Nationale a Romaniei, depozitele constituite de populatie sunt intr-un usor regres.

In incercarea de a atrage noi clienti, bancile au dezvoltat in ultimii ani produse de economisire care se adreseaza unor categorii speciale ale populatiei precum studenti, pensionari, copii etc.

Cum din datele statistice a rezultat faptul ca pensionarii reprezinta o masa constanta si consecventa de deponenti - desi sumele depuse de acestia nu sunt foarte importante - bancile s-au orientat in special catre atragerea pensionarilor prin dobanzile superioare oferite, fata de celelalte categorii de deponenti, a remarcat Dragos Cabat, Managing Partner la portalul financiar Efin.ro.

La randul lor, pensionarii raman un segment important de depunatori, datorita nevoilor de lichiditate mai ridicate, aversiunii fata de investitia in produse mai riscante (actiuni, imobiliare, alte instrumente financiare) si predictibilitatii mult mai mari a veniturilor si cheltuielilor, a mai spus analistul de la Efin.ro.

In ceea ce priveste produsele de economisire pentru pensionari, de departe cea mai vasta oferta o are Libra Bank. Suma minima necesara pentru deschiderea unui depozit la termen este 100 lei/50 euro/50 dolari. Dobanda poate ajunge la 6,85% in cazul depozitelor cu dobanda variabila platita la scadenta si la 6,60% daca doriti ca bonificatia sa se acumuleze lunar.

Citeste mai multe despre Ce beneficii au pensionarii care isi deschid un depozit la banca pe Efin

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#depozite banca pensionari, #produse economisire pensionari , #depozite banci