Cum poti obtine dobanzi mai mari la depozite

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 08:06
7610 citiri
Cum poti obtine dobanzi mai mari la depozite

Depozitele bancare sunt cea mai cunoscuta si mai folosita modalitate de a economisi.

In dorinta de a eficientiza costurile si pentru a usura viata clientilor, bancile pun accentul tot mai mult pe segmentul online. In ceea ce priveste depozitele constituite prin intermediul Internet banking-ului, dobanzile aferente acestora sunt mai mari cu pana la 1% fata de cele standard, la lei, si cu cel mult 0,5% mai mari la cele in valuta.

"Prin aceasta strategie de marketing, bancile incearca sa incurajeze utilizarea serviciilor de Internet banking. Serviciile electronice reduc costurile de procesare si pe cele operationale ale clientilor. Este de asteptat ca un client care foloseste Internet banking pentru a constitui depozite sa faca si plati sau alte operatiuni in mod electronic, iar reducerile de costuri pentru banci pot fi importante", a precizat Dragos Cabat, Managing Partner la portalul financiar Efin.ro.

Cea mai mare banca din sistem, BCR, ofera bonus de dobanda pentru depozitele cu dobanda fixa, atat pentru cele standard cat si pentru cele promotionale, clientilor care aleg sa isi constituie depozitul prin Click 24 Banking si Alo 24 Banking.

De exemplu, in cazul depozitului Succes BCR, clientii care isi constituie depozitele online beneficiaza de o bonificatie mai mare cu 0,25 puncte procentuale decat nivelul standard sau promotional din oferta valabila la ghiseu. Dobanda standard aferenta unui depozit in lei la termen de 3 luni pana in 20.000 lei este de 4%.

Banca nu percepe costuri pentru deschiderea, administrarea sau pentru lichidarea contului de depozit.

La randul sau, Volksbank ofera dobanzi mai mari cu 0,25% la depozitele in lei si cu 0,15% la cele in euro, fata de cele standard. Astfel, in cazul depozitului Sigur, constituit prin Internet banking, bonificatiile variaza intre 5,75% (o luna) si 6,5% (12 luni) la lei si intre 3,4% (o luna) si 4,3% (12 luni) la euro. Suma minima pentru deschiderea unui depozit este 50 lei sau 10 euro, iar durata depozitului si suma pe care vrei sa o depui se stabileste o singura data.

Banca nu percepe comisioane de deschidere, administrare sau retragere numerar la scadenta (si inca doua zile lucratoare dupa).

Millennium Bank acorda dobanzi mai mari cu 0,25% la depozitele in lei constituite prin Internet banking si cu 0,15% mai mari la cele in euro. De exemplu, in cazul depozitelor in lei, constituite online, dobanzile au valori cuprinse intre 4% si 5,50%, pentru sume mai mici de 20.000 lei.

In ceea ce priveste produsele de economisire in euro, bonificatiile acordate de banca variaza intre 1,65% si 2,65%.

Credit Europe Bank este o alta banca din sistem care incurajeaza constituirea depozitelor prin Internet banking, oferind dobanzi mai mari cu 1% fata de cele in standard la depozitele in lei si cu 0,5% la cele in euro si valuta. Pentru deschiderea unui depozit la termen nu este nevoie decat de actul de identitate in original, iar suma minima necesara este de 300 lei/100 euro/100 dolari.

In cazul depozitelor la termen cu dobanda fixa, bonificatiile oferite de banca au valori cuprinse intre 6,5% si 6,75% la lei, intre 3,5% si 3.75% la euro si intre 2,25% si 2,65% la dolari.

Utilizarea serviciului de Internet banking pentru deschiderea unui depozit la Garanti Bank aduce dobanzi mai mari cu 0,25 puncte procentuale fata de dobanda unui depozit clasic in lei si cu 0,15 puncte procentuale fata de dobanda depozitelor clasice in euro si dolari. Limita minima de deschidere este 200 lei/euro/dolari, iar comisionul de retragere la scadenta este 0.

Bonificatiile oferite de banca la depozitele constituite online variaza intre 5,75% si 5,95% la lei, intre 2,55% si 2,8% la euro si intre 2,45% si 2,85% la dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#dobanzi avantajoase depozite, #depozite avantajoase Internet Banking , #depozite banci