Europa nu scapa de iarna - trafic blocat, scoli inchise si prognoza e sumbra (Galerie foto)

Marti, 26 Martie 2013, ora 13:47
4436 citiri
Europa nu scapa de iarna - trafic blocat, scoli inchise si prognoza e sumbra (Galerie foto)
Foto: BBC

Zapada s-a abatut, in ultimele zile, asupra mai multor state europene, provocand blocaje in trafic, nervi si intreruperi ale curentului electric.

Agentiile internationale de presa relateaza ca mii de oameni sunt inca blocati de zapada, iar perspectivele nu par sa fie incurajatoare, cel putin pentru urmatoarele zile.

Marea Britanie

Britanicii sunt decisi sa-si paraseasca tara, de Paste, avand in vedere ca meteorologii au anuntat ca iarna mai ramane inca vreo trei saptamani.

Agentiile de turism au anuntat ca peste 50 la suta dintre ofertele spre tari mai calde au fost deja rezervate. Potrivit Daily Mail autoritatea rutiera i-a avertizat pe soferi sa iasa cu masinile numai in cazul in care au urgente, drumurile fiind blocate, in mare parte.

Mii de britanici nu au putut iesi din casa din cauza zapezilor abundente, scolile au fost inchise, iar parintii au fost nevoiti sa-si ia concediu pentru a sta acasa cu copiii.

Locuitorii din Dumfries si Galloway, doua localitati din Scotia, au ramas fara curent electric din cauza unei furtuni care a lovit luni seara.

Potrivit The Independent, 800 de case din Irlanda de Nord au ramas fara electricitate.

Ucraina

Nici in Ucraina situatia nu este prea buna. In capitala tarii, Kiev, stratul de zapada a ajuns la 50 de centimetri, dupa caderile masive de zapada din ultimele 24 de ora.

Inca de sambata, relateaza France 24, autoritatile au decretat stare de urgenta pentru cele mai afectate zone.

Soldatii au fost scosi la dat zapada, astfel incat transportul public sa poata functiona din nou.

Bulgaria

Bulgarii au anuntat cod galben de ninsori, pentru marti.

Novinite scrie ca zonele afectate cel mai mult de zapada sunt Blagoevgrad, Pazardzhik, Plovdiv, Smolian, Kardzhali si Haskovo.

Zapezile urmeaza sa se transforme in ploi, potrivit Institutului National de Meteorologie din tara vecina.

Croatia

Ministerul Afacerilor Externe avertizeaza cetatenii romani care doresc sa se deplaseze in Croatia asupra faptului ca a fost emisa o avertizare meteorologica cod portocaliu de ninsoare.

Avertizarea este valabila in perioada 25-27 martie, in regiunile Zagreb si Karlovac (centrul si nordul tarii), cod portocaliu de vant puternic si cod galben de ninsoare in regiunea Gospic (centrul tarii), cod portocaliu de vant puternic in regiunea Rijeka - Istria (nord vestul tarii), cod galben de ninsoare in regiunea Osijek (estul tarii) si cod galben de vant puternic si ploi in regiunile Split si Dubrovnik (sudul tarii), se arata intr-un comunicat MAE, remis luni seara Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#zapada Europa, #iarna Europa , #zapada