Un fost patron de club din Liga 1, condamnat definitiv la 26 de ani de inchisoare!

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 17:12
7161 citiri
Un fost patron de club din Liga 1, condamnat definitiv la 26 de ani de inchisoare!

Fostul patron al societatii Sabina Product si finantator al clubului de fotbal Gloria Buzau, Sergiu Bahaian, a fost condamnat definitiv de instanta suprema, miercuri, la 26 de ani de inchisoare, in dosarul de inselaciune, omor, instigare la omor calificat si fals.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au judecat, luni, recursurile la decizia Curtii de Apel Constanta prin care au fost mentinute condamnarile din acest dosar hotarate in iunie 2011 de Tribunalul Constanta.

Instanta a respins recursurile, astfel ca Bahaian va sta 26 de ani la inchisoare, iar trei dintre complicii sai, Edward Marian Marculescu, Dan Liviu Iovan si George Florian Oprea, au ramas tot cu pedepsele initiale, de 13 ani si 6 luni de inchisoare, 13 ani si, respectiv, cinci ani inchisoare.

ICCJ a mai dispus, de asemenea, incetarea procesului in cazul unui alt complice al lui Bahaian, Adrian Grigoras, dupa ce acesta a decedat, in toamna lui 2012, in Penitenciarul Rahova, din cauza unei cardiopatii ischemice. Grigoras primise o condamnare de 22 ani de inchisoare.

Al cincilea complice al lui Bahaian, Valentin Slepac, a murit in 2011, la Spitalul Penitenciar Jilava, tot din cauza unei afectiuni cronice. Slepac fusese condamnat la inchisoare pe viata, inchiderea procesului in cazul sau fiind dispusa de Curtea de Apel Constanta.

In iunie 2010, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Sergiu Bahaian, Valentin Slepac, Adrian Grigoras, Edward Marculescu, Dan Iovan, George Oprea, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, omor si instigare la omor deosebit de grav.

Bahaian a constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, in scopul de a obtine beneficii materiale importante, prin inducerea in eroare a mai multor societati comerciale, cu ocazia incheierii si executarii unor contracte de leasing.

In aceasta modalitate a fost cauzat un prejudiciu total de peste 2.700.000 lei (aproximativ 650.000 de euro).

De asemenea, in sarcina inculpatilor Slepac si Grigoras s-a retinut si faptul ca, la instigarea liderului grupului infractional organizat - inculpatul Bahaian - cu premeditare si, pentru a se sustrage de la urmarirea penala, au procedat la uciderea victimelor Leonte, Ulezu si Captalan.

La 25 noiembrie 2012, Sergiu Bahaian a fost condamnat la zece ani de detentie intr-un alt dosar, pentru o inselatorie in care a cazut victima o familie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sergiu Bahaian condamnat inchisoare, #patron Gloria Buzau inchisoare , #stiri fotbal