8 animale bizare, ce par combinatii intre mai multe vietuitoare (Galerie foto)

Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 19:59
31068 citiri
8 animale bizare, ce par combinatii intre mai multe vietuitoare (Galerie foto)
Foto: Cracked

Si natura pare ca face uneori greseli, incrucisari aparent nepotrivite sau pur si simplu animale ciudate, ce par combinatii intre alte vietuitoare. Trebuie sa recunosti ca plasmuirile naturii nu contenesc sa te uimeasca.

Cracked prezinta 8 exemple de astfel de necuvantatoare a caror infatisare ar putea fi asemanata cu cel putin doua alte animale diferite.

Soarece + Urs furnicar + Caprioara = Sengi, soarecele elefant

Dupa cum se vede, Sengi are corpul unui soarece, trompa unui urs furnicar si picioarele unei caprioare. Originar din Africa de Sud, soarecele Sengi isi foloseste nasul pentru a mirosi si a se hrani cu gandaci si nevertebrate. Un lucru inedit legat de Sengi este faptul ca acesta nu se pricepe prea bine la traiul in comun, atat cuplurile de Sengi, cat si puii acestora avand propria vizuina.

Urangutan + Crab = Crabul urangutan

O specie de crab ce traieste in recifele de corali si pe algele rosii, crabul urangutan, are corpul acoperit cu un par lung, rosu, portocaliu sau mov, infatisare ce ii serveste pentru a se camufla in adancurile marii. In plus, chiar si dupa ce acest par cade, picioarele din fata inca mai pastreaza foliculi mici care il ajuta sa prinda hrana.

Foca + Broasca = Foca cu creasta

Foca cu creasta este de fapt o foca normala, numai ca in timpul sezonului de imperechere incepe sa semene tot mai mult cu o broasca. Ei bine, pentru a-si impresiona potentialele partenere si pentru a-si speria concurenta, masculii isi umfla narile exagerat de mult. Un comportament care poate parea ciudat, dar care, se pare, are efectul scontat.

Peste + Paianjen = Gurnard rosu

Pestele cu picioare ca de paianjen, specie numita Gurnardul rosu, prezinta in afara corpului cativa clesti care au fost parte a inotatoarei pectorale. Acum, acele parti il ajuta sa mearga si sa simta alimentele, el hranindu-se cu creveti, crabi, hering si calamari. Cand concureaza cu alti pesti pentru mancare, aceasta specie scoate unele sunete ciudate, asemanatoare mormaielilor.

Somn + Caracatita = Peste Plecostomus

Un peste cu o multime de tentacule ar putea parea o incrucisare a somnului cu o caracatita. Pestele Plecostomus sau Plecos, cum i se mai spune, isi foloseste tentaculele pentru procurarea hranii. Daca ai si tu un astfel de peste, tine minte ca este o fire solitara, nesuportand companie nici macar din partea speciei din care face parte.

Calmar + Papagal = Taonius Borealis

Cunoscut doar dupa numele latinesc, Taonius Borealis este un calmar mare, de aproximativ 8 cm lungime, care seamana destul de mult cu papagalul. Taonius Borealis are la extremitati numerosi dinti ascutiti.

Cartita + Vierme = Soparla vierme Bipes Biporus

Soparlele Bipes Biporus au aspectul unor viermi, sunt segmentate si alunecoase, folosindu-si antebratele pentru a sapa in pamant. Se hranesc cu insecte si soparle mai mici. Soparla vierme este inofensiva, desi in Peninsula Baja circula o multime de legende traditionale cu privire la caracterul nefast al acestor soparle.

Girafa + Zebra = Okapi

Un animal asemanator atat girafei, cat si zebrei are un stramos comun, intr-adevar, cu girafa. Cu toate astea, specia Okapi nu are nicio legatura cu zebra, asa ca dungiile acelea care o ajuta atat de mult in a se camufla nu se explica din punct de vedere stiintific. In plus, si aceasta specie aparent hibrida este una destul de singuratica.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#specii aparent hibride, #animale bizare, #animale ciudate, #animale combinatii specii diferite , #specie
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
antonescu + ponta + Vanghelie + Becali = cel mai cinstit guvern
Poza bum
bum
rank 5
Nastase + Hrebenciuc + Dragnea + Nicolaescu = performanta romaneasca