Tokes: UDMR este in Parlament cu votul romanilor, PPMT este incomod pentru UDMR

Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 21:28
2477 citiri
Tokes: UDMR este in Parlament cu votul romanilor, PPMT este incomod pentru UDMR

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat ca Partidul Popular Maghiar din Transilvania reprezinta un partid "incomod" pentru UDMR, dar si pentru puterea romaneasca, deoarece nu pot fi "cumparat".

Totodata, eurodeputatul afirma ca UDMR este mentinut in Parlament cu ajutorul voturilor romanilor.

"Am infiintat PPMT, un partid incomod pentru UDMR, are UDMR un rival in Transilvania. Formatiunea care sustine ca reprezinta interesele maghiarilor a pierdut alegatori pana la alegerile din toamna anului trecut, dar a atins pragul cu votul simpatizantilor romani.

Cu voturi romanesti si cu votul puterii este mentinut in Parlament acest partid care a devenit vocea maghiara a puterii romane. Si pentru puterea romaneasca suntem incomozi, noi nu putem fi cumparati", a declarat Laszlo Tokes, sambata, citat de Mediafax.

Europarlamentarul a fost prezent, la Cluj-Napoca, la Adunarea Nationala a Delegatilor PPMT.

Potrivit lui Tokes, partidul trebuie sa-si faca auzita vocea "pentru interesul si protejarea intereselor maghiarilor".

"Asta facem noi, PPMT si CNMT (Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania - n.red.), luam atitudine pentru drepturile autonomiste si le sprijinim si sprijinim cauza secuimii", a mai precizat eurodeputatul.

Acesta a aratat ca PPMT urmareste "autonomia nationala" si ca formatiunea trebuie sa lupte pentru autonomie si pentru ca limba maghiara sa devina limba oficiala.

La Adunarea Nationala a Delegatilor PPMT participa si secretarul de stat in Ministerul ungar de Externe, Nemeth Zsolt, precum si parlamentari de la Budapesta.

Nemath Zsolt a declarat ca "Ungaria sprijina orice tendinta de protejare a intereselor maghiarimii din Ardeal, utilizand toate posibilitatile pe care le are la dispozitie".

"Nu exista interese maghiare din Ardeal si interese maghiare din Ungaria, ci doar interese maghiare, iar in protejarea acestora, maghiarimea din Ardeal se poate baza pe noi, la fel cum noi ne bazam pe ardeleni", a spus secretarul de stat in Ministerul ungar de Externe.

Kelemen: Nu se pune problema ca Tokes sa fie pe lista UDMR pentru europarlamentare

Laszlo Tokes nu va mai aparea pe lista UDMR pentru alegerile europene din 2014, spune presedintele formatiunii, Kelemen Hunor. Tokes a fost cap de lista la scrutinul precedent, dar a devenit unul dintre adversarii politici ai UDMR in ultimii ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Tokes UDMR vot romani, #Tokes PPMT incomod UDMR, #Tokes atac UDMR, #Nemeth Zsolt protejare interese maghiari , #stiri Laszlo Tokes
Comentarii