Regizori care au jucat in propriile filme (Galerie foto)

Duminica, 05 Mai 2013, ora 20:50
2837 citiri
Regizori care au jucat in propriile filme (Galerie foto)

Pe fondul succesului pe care il inregistreaza, regizorii incep sa simta gustul celebritatii, iar acest lucru se vede si in faptul ca aleg sa interpreteze rolurile principale in filmele lor. Exista insa si regizori care si-au atribuit roluri mai putin importante in peliculele lor.

In acelasi timp, ideea de a aparea in filmele regizate de ei poate constitui si un exercitiu de atentie din partea spectatorilor, si aici avem cazul lui Alfred Hitchcock, a carui aparitie intr-un film nu este usor observabila.

Puteti vedea mai jos cateva astfel de exemple, potrivit TopTenz.net.

M. Night Shyamalan

Shyamalan, care s-a impus rapid in fata criticilor, a avut roluri secundare in toate filmele sale, inclusiv The Sixth Sense (1999), unde il intrepreteaza pe un doctor ce are cinci replici. Joaca si in rolul unui dealer de droguri in Unbreakable (2000). In Signs (2002) interpreteaza rolul celui care o ucide din greseala pe sotia preotului interpretat de Mel Gibson, calcand-o cu masina.

Criticii au observat ca, pe masura ce orgoliul si ambitia lui Shyamalan au crescut, acelasi lucru s-a intamplat si cu rolurile sale. In Signs are un rol destul de important, cauzand moartea sotiei protagonistului, ceea ce influenteaza actiunea filmului. In Lady in the Water (2006) joaca rolul unui scriitor care lucreaza la niste carti despre care se prezisese ca vor salva umanitatea.

Interpretand acest rol, Shyamalan a fost perceput ca o persoana aroganta. In filmele pe care le-a mai regizat de atunci, Shyamalan nu si-a mai atribuit roluri atat de importante.

Denzel Washington

Atunci cand un star ca Denzel Washington vrea sa regizeze un film, apare foarte des in fata camerelor. In cazul celor doua filme pe care le-a regizat, Antwone Fisher (2002) si The Great Debaters (2007), Washington l-a intruchipat pe mentorul unui tanar erou.

In Antwone Fisher, Washington il interpreteza pe un specialist in psihiatrie care il ajuta pe eroul principal sa isi revina dupa o iesire violenta, in timp ce in The Great Debaters il interpreteaza pe profesorul Melvin B. Tolson, care a format prima echipa de dezbateri de la Wiley College Texas.

Denzel Washington a declarat ca scopul sau a fost sa traseze drumul pentru noua generatie de actori afro-americani.

Roman Polanski

Roman Polanski, laureat cu Oscar, a jucat in Chinatown (1974), in rolul unui cutitar care il injunghie pe Jack Nicholson in timpul unei investigatii derulate de personajul principal. Chinatown e un film neo-noir, in stilul peliculelor cu detectivi din anii '40. Unul dintre primele filme de acest fel a fost The Maltese Falcon (1941), regizat de John Huston.

Si John Huston a jucat un rol negativ in filmul sau, astfel ca, facand acest lucru si Polanski, ne-a oferit un indiciu in privinta faptului ca este un discipol al celui care a inventat genul neo-noir.

Michael Schur

Unul dintre creatorii si porducatorii seriei TV The Office, aparuta in 2005, Mike Schur, joaca un rol in acest serial, pe cel al lui Mose, varul ciudat al lui Dwight. Mose locuieste cu Dwight si il ajuta pe acesta sa se ocupe de ferma de sfecla.

Spike Lee

Rolurile lui Spike Lee in filmele sale au variat de la unele foarte mici pana la personaje importante, care au un rol crucial in actiunea peliculelor. Rolurile mici ii includ pe reporterul John Jeffries in Summer of Sam (1999) si muncitorul din Clockers (1995).

In cel mai important dintre filmele sale, Do The Right Thing, Lee a fost in centrul actiunii, interpretandu-l pe Mookie, baiatul care livra pizza. In cea mai mare parte a filmului, Mookie a fost mai degraba un personaj pasiv, in ciuda cresterii treptate a tensiunii in jurul lui. In ultima scena, Mookie va fi chemat la actiune.

Woody Allen

Regizorul si scenaristul Woody Allen este apreciat pentru elementele inovatoare pe care le-a adus in cazul filmelor de comedie, insa are un gama de personaje destul de limitata in filmele sale. Din acest motiv, Woody Allen are nevoie de un personaj anume in rolul principal: Woody Allen.

Insa, cum va implini 78 de ani anul acesta, Woody Allen a decis sa aleaga alti actori care sa il interpreteze in unele dintre filmele sale, in timp ce el a devenit un fel de mentor. Acest lucru s-a intamplat in cazul Midnight in Paris (2011), nu insa si in To Rome with Love (2012).

Si anterior a mai regizat filme romantice in care nu a jucat, precum Bullets over Broadway (1994) sau The Purple Rose of Cairo.

Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock a aparut in majoritatea filmelor sale americane, fiind prezent in scene filmate in multime in Topaz (1969), Torn Curtain (1966) sau Saboteur (1942), provocandu-i pe spectatori sa priveasca cu atentie pentru a-l observa. In North By Northwest (1959) apare in rolul unui barbat care pierde autobuzul.

In Vertigo (1958), Hitchcock il interpreteaza pe un barbat care traverseaza strada.

In ultimul sau film, Family Plot (1976), silueta sa se vede prin usa unui birou vorbind cu alta persoana. In patru din filmele sale are aparitii duble. Cea mai mare provocare pentru Alfred Hitchcock din acest punct de vedere a fost sa apara in filmele in care locatiile erau limitate si destul de mici, precum Rope (1948) sau Lifeboat (1944).

In ultimul dintre aceste filme era vorba de opt supravietuitori de pe o nava, aflati intr-o barca, iar Hitchcock a reusit sa apara o data in aceasta pelicula. Cum? Unul dintre personaje scoate un ziar in care regizorul britanic aparea pe prima pagina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#regizori roluri secundare, #regizori roluri filmele lor , #filme