Bac 2013, sesiunea pentru olimpici: Vezi subiectele la istorie

Marti, 28 Mai 2013, ora 17:16
4610 citiri
Bac 2013, sesiunea pentru olimpici: Vezi subiectele la istorie
Foto: Arhiva

Cei aproximativ 200 de elevi participanti la Olimpiade sau competitii sportive au sustinut, marti, cea de-a doua proba a Bacalaureatului special 2013, proba obligatorie a profilului, cea la istorie sau la matematica.

Absolventii de liceu care au sustinut marti proba la istorie au intrat in sali la ora 9:00 dimineata si au avut de rezolvat varianta 3, care contine subiecte de o dificultate medie, la fel ca cele din anul anterior.

Subiectul al III-lea a solicitat din partea candidatilor o mare capacitate de sinteza, intrucat le cerea sa cuprinda intr-un eseu de doua pagini "caracteristicile statului roman in a doua jumatate a secolului al XIX si in prima jumatate a secolului al XX-lea", adica incepand cu ultima perioada a domniei lui Alexandru Ioan Cuza, continuand cu cea a regelui Carol I sau evenimente istorice precum Primul Razboi Mondial, Unirea de la 1918, Constitutia din 1923 si pana la cel de-al Doilea Razboi Mondial.

La Subiectul I, respectiv la Subiectul al II-lea, candidatii de la sesiunea speciala de Bacalaureat 2013 au avut de identificat o serie evenimente si personalitati istorice pe baza unor texte date, precum si de realizat o scurta argumentare legata de implicarea domnitorilor secolelor al XV-lea si al XVI-lea in actiuni diplomatice.

Foto: Romania TV

La sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat din 2013 s-au inscris 209 de elevi din Alba, Cluj, Dolj, Constanta, Botosani, Neamt, Maramures, Tulcea, Timis, Arges, Dambovita, Teleorman, Vrancea, Braila, Iasi, Bacau, Salaj, Hunedoara, Olt, Sibiu, Ilfov, Valcea, Mures, Giurgiu, Mehedinti, Suceava, Bihor, Bistrita Nasaud si din Bucuresti.

Candidatii Bacalaureatului special sunt olimpici calificati la etapele internationale ale unor materii studiate la scoala, participanti la competitii sportive internationale sau elevi care au de sustinut examene de admitere la universitatile de peste hotare.

Sesiunea speciala a Examenului de Bacalaureat 2013 a inceput luni, 27 mai, cu proba scrisa la Limba si Literatura Romana. Din cei 209 de candidati care au intrat in sali la ora 9:00 dimineata, doi au fost eliminati pentru ca tentativa de frauda.

Citeste si Bac 2013, sesiunea pentru olimpici: Un eliminat pentru copiat - vezi subiectele si baremul

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#subiecte istorie bacalaureat special, #subiecte istorie bac 2013, #bacalaureat 2013 sesiune speciala , #Bacalaureat 2013