Cancerul de piele, o boala care loveste barbatii tineri

Sambata, 29 Iunie 2013, ora 16:59
2625 citiri
Cancerul de piele, o boala care loveste barbatii tineri
Foto: Fox News

Cancerul de piele este o boala teribila, greu de tratat si care face numeroase victime in randul populatiei. Totusi, o anumita categorie de oameni este mai expusa melanomului malign.

Studiile recente arata ca barbatii tineri sunt mai expusi melanomului malign in comparatie cu femeile tinere, scrie Fox News. Concret, mor mai multi barbati din cauza melanomului decat femeile, cauza fiind data de anumite diferente biologice fundamentale intre ei.

Analizand numeroase cazuri de melanom in cazul barbatilor si femeilor cu varsta de peste 20 de ani, specialistii au constaat ca 40% din cazurile de cancer de acest gen i-au afectat pe barbati, insa numarul total de morti cauzate de aceasta afectiune a fost in randul barbatilor mai mare, adica de 64%. Probabilitatea ca barbatii sa moara de melanom este de 55%, sustin specialistii.

Greselile tinerilor

Ei au facut o comparatie cu femeile de aceeasi varsta, spun expertii. In functie de sex, diferenta este destul de mare in privinta ratei mortalitatii cauzata de melanom, spune David Fisher, specialist in dermatologie de la Universiattea Harvard.

Studiile precedente in aceasta privinta au fost concentrate asupra unor persoane cu varsta mai inaintata, cei care sunt intr-un pericol mai mare de a face cancer de piele.

Aceasta diferenta a fost pusa si pe seama faptului ca femeile merg mai des la doctor pentru controale dermatologice. Acest lucru duce la o preventie mai buna si sanse de vindecare mai mari.

In cazul celor tineri, problema este reprezentata de numarul redus de vizite pe care ei le fac medicilor, spune Susan Swetter, profesoara de dermatologie la Universitatea Stanford. Studiul a fost publicat in revista de profil "Journal of the American Medical Association".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#cancer piele melanom malign, #boli afectiuni moarte pericol tratament , #cancer