10 copii minune ai timpurilor noastre

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 12:05
11106 citiri
10 copii minune ai timpurilor noastre
Foto: Listverse

Cazurile copiilor supradotati sunt din ce in ce mai putin mediatizate. Poate pentru a-i proteja sau poate doar pentru ca ne-am obisnuit sa credem ca aceste situatii sunt oricum exagerate. Exista, insa, cazuri reale de copii minune care au uimit chiar si cei mai inteligenti adulti ai planetei.

Citeste mai jos cateva dintre povestile copiilor geniu, informatii oferite de Listverse.

Mikaela Fudolig

Mikaela Irene Fudolig a fost admisa in cadrul Universitatii din Filipine la doar 11 ani. A absolvit la 16 ani, cu mentiunea "Summa cum laude" in Fizica, fiind si sefa de promotie. In prezent, Mikaela este doctorand si profesor la aceeasi universitate, aratandu-se interesata si de Econofizica sau Sistemele Biologice.

Akrit Jaswal

La doar 7 ani, Akrit Jaswal, din India, a fost considerat un geniu medical dupa ce a efectuat prima sa operatie. Baietelul a separat degetele unui alt copil care suferise arsuri la maini. Akrit a fost admis la Facultatea de Medicina la varsta de 12 ani, iar la 17 se pregatea deja pentru Masterul in Chimie Aplicata. Astazi, el realizeaza numeroase studii in speranta ca va gasi un tratament contra cancerului.

Taylor Wilson

Taylor Ramon Wilson este cea mai tanara persoana care a construit un dispozitiv pentru a crea fuziune nucleara, numit fusor. Baiatul din Statele Unite ale Americii a construit prima bomba la 10 ani, iar dispozitivul mai sus mentionat la varsta de 14 ani. In mai 2011, el a castigat si premiul Intel pentru Stiinta Internationala si Inginerie pentru detectorul sau de radiatii.

In plus, Taylor a proiectat un reactor nuclear complet, despre care se presupune ca ar putea genera 50 megawati si ca ar trebui alimentat doar o data la 30 de ani.

Cameron Thomson

Am putea spune ca si geniile intampina dificultati, mai ales daca ne referim la cazul lui Cameron Thomson, un copil minune din nordul Tarii Galilor. Desi diagnosticat cu sindrom Asperger, copilul a dat primele semne ale inteligentei sale peste medie inca de la 4 ani, atunci cand si-a corectat educatoarea intr-un aspect legat de matematica.

La doar 11 ani, Cameron a inceput sa studieze aceasta stiinta la Open University. Sindromul Asperger se manifesta prin dificultati de concentrare, abilitati sociale slabe, insa pacientii au o inteligenta medie sau peste medie. In ciuda acestor obstacole, Cameron a demonstrat tuturor ca poate fi numit un geniu.

Jacob Barnett

Pe cand avea doar 2 ani, Jacob Barnett din Statele Unite ale Americii a fost diagnosticat cu autism. Doctorii au sustinut ca ar putea chiar sa nu vorbeasca, sa nu citeasca si sa nu devina independent niciodata. In ciuda acestor predictii nefaste, Jacob a recitat alfabetul de la inceput pana la sfarsit si invers, la doar 3 ani.

Apoi, la 10 ani, a fost primit in cadrul Universitatii din Indianapolis, in prezent lucrand la doctoratul in Fizica Cuantica.

March Tian Boediharjo

Nascut la Hong Kong, March Tian Boediharjo este cea mai tanara persoana care a fost admisa vreodata la Universitatea din Hong Kong, pe cand avea doar 9 ani. Baiatul a reusit sa termine aceasta institutie cu brio, obtinand licenta in Stiintele Matematice si un Master in acelasi domeniu. Momentan, March Tian urmeaza un doctorat in Matematica in Statele Unite ale Americii.

Pryanshi Somani

Fetita din India este considerata cea mai buna in ceea ce priveste calculul mintal. In 2010, pe cand avea doar 10 ani, Pryanshi a castigat primul loc la Cupa Mondiala a calculului mintal, atunci cand a rezolvat radacina patrata a 10 numere cu 6 cifre, intr-un timp record de 6 minute si 51 de secunde.

In ianuarie 2012, fetita a devenit detinatoarea recordului mondial in calculul mintal al radacinilor patrate. Atunci, ea a calculat radacina patrata a 10 numere cu 6 cifre, in doar 2 minute si 43 de secunde.

Akim Camara

Akim Camara este un violonist minune din Berlin. Baietelul a demonstrat ca are o memorie autidiva impresionanta inca din primele luni de viata, iar la doar 2 ani a inceput sa urmeze cursuri speciale. Profesorii s-au aratat impresionati de talentul si inteligenta lui. Dupa doar 6 luni de cursuri, baietelul a sustinut primul sau concert, in decembrie 2003.

Ethan Bortnick

Ethan Bortnick este muzician, compozitor si actor. La 3 ani, Ethan a inceput sa cante, iar la 5 ani sa compuna muzica. Baiatul a debutat in cadrul emisiunii lui Jay Leno, in 2007. In plus, este detinatorul recordului Guiness pentru cel mai tanar muzician solo cu propriul turneu si cel mai tanar artist-cap de afis, care a cantat vreodata in Las Vegas, la doar 10 ani.

Tanishq Matthew Abraham

Baietelul american de origine indiana si-a demonstrat capacitatile mult peste medie inca de la 4 luni. Pe atunci, Tanishq cauta carti pentru copii si raspundea corect atunci cand i se puneau intrebari referitoare la acestea.

La 5 ani, baietelul a absolvit, in doar 6 luni, cursurile oferite de Universitatea Stanford tinerilor supradotati. In prezent, la 6 ani, Tanishq studiaza materii de liceu si facultate si publica in revista lunara a NASA.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#copii minune, #copii supra dotati, #copii genii, #genii lume , #incredibil
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Cred ca aceasta lista trebuia sa cuprinda, pe langa Abraham, ..