Cum sa arzi mai multe calorii cand faci sport

Joi, 18 Iulie 2013, ora 14:18
4995 citiri
Cum sa arzi mai multe calorii cand faci sport
Foto: Fox News

Cei care nu au prea mult timp la dispozitie pentu a face sport trebuie sa stie ca pot arde mai multe calorii in timpul unor scurte activitati fizice.

Specialistii in domeniu ne dezvaluie cateva secrete care ne ajuta sa intelegem mai bine importanta exercitiilor fizice, chiar unele de scurta durata, pentru arderea unui numar cat mai mare de calorii, scrie Fox News.

Aceste antrenamente fizice sunt special concepute pentru a fi de intensitate mare, dar de scurta durata, spune Jennifer Cassetta, experta in jujitsu. Ea afirma ca dupa un asemenea antrenament corpul va arde calorii timp de cateva ore.

Inceputul trebuie sa fie lent

Pentru ca o activitate fizica de scurta durata sa fie eficienta in arderea caloriilor, ea trebuie sa fie suficient de intensa.

Cel mai bine este sa incepi incet si sa fii sigur ca stapanesti miscarile respective.

Incalzirea este foarte importanta, in cadrul acestui procedeu fiind importanta si reducerea ritmului spre final, atunci cand se efectueaza incalzirea.

Odihneste-te 15 minute

Este important sa stai 15 minute si sa te motivezi pentru ceea ce va urma, promitandu-ti tie insuti ca vei trage din greu pentru a obtine ceea ce iti doresti.

De asemenea, este important sa te gandesti dinainte ca nu te vei opri pana nu vei ajunge la ceea ce iti doresti de la exercitiile fizice respective.

Diversifica

Este bine sa alegi exercitii fizice care sa solicite mai multe grupe de muschi in acelasi timp, cum ar fi partea de sus si cea de jos a corpului, in aceste regiuni arzandu-se mai multe calorii.

De asemenea, atunci cand alergi, ar fi bine sa spargi rutina si sa alternezi ritmul si cu scurte perioade in care doar mergi.

Important este ca in timpul mersului sa pastrezi acelasi ritm.

Treburile casnice

Sarcinile de rutina din casa pot fi si ele un prilej de a arde calorii. Poti face curat sau poti iesi la o plimbare cu cainele, putand astfel sa ii atragi alaturi de tine si pe ceilalti membri ai familiei.

De asemenea, cateva minute de dans prin casa nu strica niciodata. Dupa ce rezolvi unele treburi casnice, poti adauga cinci minute de dans pentru a tine inima intr-un ritm crescut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#exercitii fizice ardere calorii, #exercitii fizice intense, #fitness program scurt , #fitness