Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zece alesi locali, printre care doi primari, declarati incompatibili

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 17:16
1438 citiri
Zece alesi locali, printre care doi primari, declarati incompatibili

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a zece alesi locali, primari, viceprimari, consilieri judeteni si locali, printre care si edilul din municipiul Ramnicu Sarat, Viorel Holban.

Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitarii simultane a mai multor functii si calitati, contrar prevederilor legale, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul ANI.

Viorel Holban, primar al municipiului Ramnic Sarat, din judetul Buzau, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 29 ianuarie 2009 - 28 mai 2009, intrucat a exercitat, simultan, functia de primar al orasului, dar si calitatea de reprezentant al municipiului in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor S.C. "Compania de Apa" S.A. Buzau.

Ilie Berghezan, primarul comunei Ludos, din judetul Sibiu, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 27 octombrie 2008, intrucat exercita, simultan, functia de primar si calitatea de reprezentant al comunei Ludos in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul S.C. APA CANAL S.A. SIBIU.

Primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, incompatibil

Elena Madalina Obada, viceprimar al orasului Fundulea, din judetul Calarasi, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioadele 31 martie 2010 - 13 iulie 2010 si 25 octombrie 2010 - 21 iunie 2012, intrucat a exercitat simultan, functia de viceprimar, calitatea de reprezentant asociatie familiala in cadrul OBADA ELENA MADALINA AF si calitatea de reprezentant al C.L. Fundulea in cadrul Consiliului de Administratie al Scolii Generale clasele I-VIII "Mircea Nedelciu".

Darius Constantin Cristescu, viceprimarul comunei Bradu, din judetul Arges, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 06 aprilie 2009 - 08 februarie 2013, intrucat a exercitat, simultan, functia de viceprimar si cea de administrator al S.C. MERCATOGRUP CCD S.R.L.

Ion Iancu, viceprimar al Comunei Gornet-Cricov, din judetul Prahova, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 29 iunie 2012 - 03 august 2012, intrucat a exercitat, simultan, functia de viceprimar si calitatea de comerciant persoana fizica, cu denumirea IANCU GH. ION "LUCRARI AGRICOLE" PERSOANA FIZICA.

Deputat PSD declarat incompatibil - si parlamentar, si patron de firma

Gheorghe Zlavog, consilier judetean in cadrul CJ Olt, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 17 septembrie 2009 - 30 martie 2011, intrucat a exercitat, simultan, functia de consilier judetean si director de program in cadrul S.C. Hidroelectrica S.A.

Catalin Neculai, consilier judetean in cadrul CJ Neamt, a incalcat regimul juridic al incompatibilitatilor, intrucat, in perioada exercitarii mandatul de consilier judetean, societatea la care acesta detine calitatea de asociat si functia de administrator a incheiat trei contracte de servicii, in valoare totala de 84.000 Lei, cu Centrul Scolar Pentru Educatie Incluziva Roman - institutie aflata in subordinea CJ Neamt si finantata din bugetul CJ Neamt.

Vasile Ciolpan, consilier local in cadrul Consiliului Local Medias, din judetul Sibiu, s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat, simultan, functia de consilier local si functia de director in cadrul Societatii Nationale de Gaze Naturale Romgaz S.A. - Medias.

Corneliu Hulea, consilier local in cadrul Consiliului Local Albestii de Arges, din judetul Arges, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 01 septembrie 2008, intrucat exercita, simultan, functia de consilier local in si sef Serviciu Salubrizare in cadrul Primariei Albestii de Arges.

Paulin Romeo Pop, consilier local in cadrul Consiliului Local Tautii Magheraus, din judetul Maramures, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 27 iunie 2012 - 01 octombrie 2012, intrucat a detinut, simultan, calitatea de functionar public in cadrul Primariei Comunei Cicirlau, din judetul Maramures, si consilier local.

Toate persoanele mentionate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistati sau reprezentati de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Cu exceptia lui Paulin Pop Romeo si a lui Ion Iancu, toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

F.N.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#alesi locali incompatibili, #primari incompatibilitate ANI, #consilieri incompatibilitate ANI , #ANI