Cele mai ciudate 8 creaturi mitologice din lume (Galerie foto)

Luni, 19 August 2013, ora 09:12
40575 citiri
Cele mai ciudate 8 creaturi mitologice din lume (Galerie foto)
Foto: Walyou

De-a lungul timpului, imaginatia omului a creat numeroase povesti spectaculoase, ale caror personaje principale au ramas in memoria colectiva. Pe mapamond, in memoria diferitelor popoare, un loc il ocupa si creaturile mitologice, fiecare cu semnificatia si povestea sa.

Iata povestea celor mai ciudate 8 creaturi mitologice din lume, prezentata de Walyou.

Bake-Danuki

Tanuki reprezinta un raton japonez, iar Bake-Danuki este un fel de fantoma a acestuia. Aceasta creatura apare in povestile, legendele si folclorul anumitor regiuni din Japonia. Unii cred ca Bake-Danuki este aducator de noroc, in vreme ce alte povesti sustin ca acesta se poate transforma in oameni, dupa care incepe sa cante.

Bakhtak

Bakhtak este numele unui sat din nord-estul Iranului, dar si a unei creaturi mitologice din aceeasi regiune. Oamenii cred ca Bakhtak sta pe pieptul victimelor sale, provocandu-le cosmaruri si paralizie in somn. Versiuni asemanatoare ale acestei figuri exista si in Anglia si tarile scandinave.

Fenghuang

Phoenixul chinezesc, Fenghuang, este prezentat in descrierile timpurii ca o creatura cu cioc de cocos, fata de randunica, fruntea unei pasari de curte, gatul unui sarpe, pieptul unei gaste, spatele unei broaste testoase, picioarele unui cerb si coada unui peste.

Kasa-Obake

In traditia populara japoneza, se pare ca unele umbrele vechi se pot transforma in Kasa-Obake, creaturi cu un singur ochi, care sar intr-un picior. Alte povesti le infatiseaza un pic diferit, cu limbi lungi, doua brate si doi ochi.

Viermele Lambton

Viermele-dragon apare in legendele din nord-estul Angliei. Se spune ca, demult, in domeniul Lambton, regiunea Durham, mostenitorul domeniilor si averii, John Lambton, gaseste la un moment dat un tipar pe care il arunca in fanatana. Tiparul creste, transformandu-se intr-un dragon ce incepe sa faca ravagii printre sateni. John il invinge in lupta, insa un blestem tragic cade asupra casei Lambton.

Manananggal

Manananggal, o creatura din Filipine, asemanatoare vampirilor, este descrisa ca un monstru ce mananca oameni sau ca o vrajitoare. Despre aceasta creatura mitologica se spune ca nu ar suporta usturoiul si sarea si ca ar putea fi invinsa cu ajutorul pumnalului, a luminii, a condimentelor sau a cozii de pisica de mare.

Sigbin

Sigbin este o creatura din mitologia filipineza, despre care se spune ca vine noaptea pentru a suge sangele victimelor. Sigbin seamana cu o capra fara coarne, cu urechi foarte lungi, o coada lunga si flexibila, care poate fi folosita ca bici. Despre acest animal se crede ca emite un miros groaznic. Potrivit legendei, exista familii care detin astfel de creaturi si care au puterea de a le ordona diverse lucruri.

Nu putini sunt cei care cred ca Sigbin au la baza creaturi reale, cum ar fi animalele descoperite recent, ca pisica-vulpe sau chiar cangurul.

Yara-ma-yha-who (YMYW)

Originara din folclorul australian, Yara-ma-yha-who este o creatura care seamana cu un omulet rosu, cu un cap mare si o gura larga, fara dinti. In plus, YMYW mai au si niste ventuze la sfarsitul membrelor, cu ajutorul carora isi anihileaza victimele.

Se spune ca creatura ii ataca pe cei care trec pe sub smochini, dupa care le suge sangele si ii mananca. Dupa siesta, creaturile isi regurgiteaza victimele, lasandu-le mai scunde si transformandu-le in semeni de-ai lor.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#creaturi mitologice ciudate, #povesti creaturi fantastice culturi, #animale mitologice legende , #ciudat
Comentarii
Poza AdyCa
AdyCa
rank 4
Nu fi sigur ca toate au fost create de imaginatia oamenilor.....