Incendiul de la Aro Campulung a fost stins. Directorul APM Arges, demis

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 20:48
2261 citiri
Incendiul de la Aro Campulung a fost stins. Directorul APM Arges, demis
Foto: Arhiva

Incendiul puternic izbucnit, miercuri dimineata, la acoperisul unei hale de depozitare a materialelor reciclabile de pe platforma fostei fabrici Aro din Campulung Muscel, a fost lichidat, in cursul serii, dupa aproape noua ore, in zona ramanand trei autospeciale pentru supravegherea locului.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, lt. Madalina Epure, sase din cele noua autospeciale care au intervenit s-au retras din dispozitivul de actiune al pompierilor militari, la fata locului ramanand totusi trei masini cu apa si spuma pentru interventie si supravegherea zonei, existand riscul ca focarele sa reizbucneasca.

"Incendiul a fost lichidat dupa aproape noua ore, mai sunt fumegatii, iar pompierii militari raman in zona cu trei autospeciale pentru a stinge fumegatiile si pentru a preveni reaparitia focului, in conditiile in care exista riscul ca focarele sa reizbucneasca", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Arges, locotenent Madalina Epure.

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, in jurul orei 9.00, la acoperisul unei hale de depozitare a materialelor reciclabile in suprafata de 2.000 de metri patrati, de pe platforma fostei fabrici Aro din Campulung Muscel.

Reprezentantii ISU Arges spuneau ca interventia pentru stingerea incendiului care a cuprins hala este dificila din cauza fumului dens si inecacios, iar in timpul actiunii o parte din acoperisul depozitului s-a prabusit peste deseuri.

Purtatorul de cuvant al ISU Arges, Madalina Epure, afirma ca in acea hala sunt depozitate deseuri textile, uleiuri, mase plastice si ca in timpul interventiei in depozit au explodat mai multe recipiente cu deseuri.

Incendiu la depozitul cu deseuri toxice de la Aro Campulung: 3 pompieri raniti

Prefectul de Arges, Cristian Soare, declara, la scurt timp de la izbucnirea incendiului, ca in depozitul respectiv, care se afla intr-o cladire cu doua etaje, sunt aproximativ 3.700 de tone de deseuri, inclusiv cianuri, si ca la fata locului au fost chemati reprezentantii Garzii de Mediu, pentru "a face o evaluare".

Ulterior, Soare spune ca "cianura la care s-a facut referire" nu este depozitata in hala care a luat foc pe platforma fostei fabrici Aro din Campulung Muscel.

Trei pompieri raniti

Purtatorul de cuvant al ISU Arges, Madalina Epure, a mai spus ca trei pompieri raniti in urma interventiei, care fusesera dusi la Spitalul Municipal Campulung Muscel, au fost transferati la Spitalul Militar din Pitesti.

In urma incendiului, un tanar de 25 de ani, angajat al depozitului, a fost ranit, suferind arsuri pe fata si pe maini, fiind transportat la spitalul din Campulung.

Directorul APM Arges, demis

Directorul executiv al APM Arges, Mariana Ionescu, a fost demis de ministrul Mediului Rovana Plumb, in urma izbucnirii incendiului de pe platforma Campulung Industrial Park, pentru ca nu a emis mai devreme notificarea prealabila pentru suspendarea autorizatiei de mediu a firmei Global Eco Center.

Reprezentantii Ministerului Mediului precizeaza ca Garda Nationala de Mediu (GNM) - Comisariatul Judetean (CJ) Arges a transmis catre APM Arges o propunere de notificare prealabila, in vederea suspendarii actului de reglementare, in data 22 aprilie 2013, insa APM Arges, prin directorul executiv, Mariana Ionescu, nu a emis notificarea decat la data de 10 septembrie 2013, dupa un nou control al GNM - CJ Arges.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#incendiu Aro Campulung, #incendiu depozit deseuri, #APM Arges demis , #incendiu