S-a descoperit cauza incendiului de la depozitul de deseuri de la Campulung Muscel

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 21:34
2015 citiri
S-a descoperit cauza incendiului de la depozitul de deseuri de la Campulung Muscel
Foto: Arhiva

Incendiul de proportii de la depozitul de deseuri din Campulung Muscel a fost provocat de un angajat care a curatat cu o perie electrica slamurile dintr-un recipient.

Potrivit prefectului judetului Arges, Cristian Soare, dimensiunile incendiului ar fi putut fi considerabil mai mici daca pompierii ar fi fost auntati imediat dupa izbucnirea flacarilor, transmite Romania TV.

"Dupa izbucnirea focului, cei doi angajati aflati in preajma recipientului care a luat foc au incercat cu forte proprii sa stinga incendiul si s-a pierdut timp pana cand acestia, vazand ca nu reusesc, au sunat la 112, dupa aproximativ o ora. E clar ca pompierii ar fi putut limita mult proportiile focului daca ar fi fost anuntati imediat dupa izbucnirea incendiului", a declarat prefectul judetului Arges.

Incendiu la depozitul cu deseuri toxice de la Aro Campulung: 3 pompieri raniti

Potrivit primelor date ale anchetei, se pare ca o scanteie produsa de peria electrica folosita de muncitor a aprins slamurile din recipient.

"In acest moment, se face un inventar al tuturor substantelor existente in depozit si se continua ancheta. La fata locului sunt Politia, pompierii, Garda de Mediu si Garda Nationala de Mediu, ITM, Garda Financiara, se ridica probe, sunt si reprezentantii DSP Arges, avem si un laborator mobil care ia probe de aer si de apa", a mai declarat prefectul judetului Arges.

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, in jurul orei 9.00, la acoperisul unei hale de depozitare a materialelor reciclabile in suprafata de 2.000 de metri patrati, de pe platforma fostei fabrici Aro din Campulung Muscel.

Incendiul de la Aro Campulung a fost stins. Directorul APM Arges, demis

Reprezentantii ISU Arges spuneau ca interventia pentru stingerea incendiului care a cuprins hala este dificila din cauza fumului dens si inecacios, iar in timpul actiunii o parte din acoperisul depozitului s-a prabusit peste deseuri.

Purtatorul de cuvant al ISU Arges, Madalina Epure, afirma ca in acea hala sunt depozitate deseuri textile, uleiuri, mase plastice si ca in timpul interventiei in depozit au explodat mai multe recipiente cu deseuri.

In urma incendiului, un tanar de 25 de ani, angajatul depozitului din cauza caruia a pornit incendiul, a fost ranit, suferind arsuri pe fata si pe maini.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#incendiu Campulung Muscel cauza, #angajat perie scanteie incendiu depozit deseuri , #incendiu