Cetatenie de vanzare - care sunt tarile cu cele mai bune oferte

Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 15:19
23580 citiri
Cetatenie de vanzare - care sunt tarile cu cele mai bune oferte

Numeroase tari sunt dispuse sa ofere o noua cetatenie persoanelor cu suficiente resurse financiare.

CNBC a intocmit o lista cu cele mai convenabile oferte pentru cei care nu au milioane de cheltuit.

Recent, parlamentul Maltei a aprobat un program prin care oricine poate deveni cetatean cu drepturi depline al Uniunii Europene pentru suma de 650.000 de euro.

De asemenea, la inceputul verii, Irlanda a redus investitia minima necesara pentru obtinerea cetateniei in aceasta tara cu 50%, la 500.000 de euro. In schimbul sumei, se acorda permis de sedere, iar cinci ani mai tarziu pasaport.

O oferta buna are Letonia, unde permisul de sedere pe cinci ani poate fi obtinut cu doar 70.000 de euro. Solicitantii obtin si acces la spatiul Schengen. Totusi, acest privilegiu ar putea fi anulat curand, ca urmare a opozitie politice din aceasta tara.

Bulgaria acorda drepturi depline de cetatenie pentru 500.000 de dolari (370.000 de euro). Acelasi tarif este practicat si de Macedonia, insa aici cei interesati trebuie sa angajeze cel putin zece oameni.

Cererea pentru a doua cetatenie a crescut partial ca urmare a tensiunilor din Orientul Mijlociu, din partea familiilor bogate din Siria, Libia, Egipt si Irak.

In tarile stabile din Orientul Mijlociu este aproape imposibil sa obtii pasaport. Desi aceste informatii au fost date publicitatii foarte rar, in cazuri izolate s-au acordat pasapoarte celor care au facut donatii semnificative de-a lungul timpului.

In Dubai, Emiratele Arabe Unite, poate fi solicitat permis de sedere doar la cumpararea unei proprietati de peste 273.000 de dolari.

Tara insulara Sfantul Kitts si Nevis din Caraibe este unul din locurile cu cel mai simplu proces de acordare a cetateniei, care este foarte practica la nivel global. Persoanele interesate trebuie sa faca o investitie imobiliara de 400.000 de dolari (295.000 de euro) - se califica doar vilele si apartamentele, si sa plateasca un comision de inregistrare de 50.000 de dolari (37.000 de euro).

Acestea vor putea calatori fara viza in 131 de tari.

Si alte tari exotice au oferte similare. Luna trecuta, insulele Antigua si Barbud din Caraibe au lansat programul "Cetatenie prin investitie". Prin cumpararea unui bun imobiliar de 400.000 de dolari, oricine poate trece fara viza granitele a 130 de tari.

In commonwealth-ul Dominican este necesara o investitie nerambursabila de 100.000 de dolari (295.000 de euro), in plus fata de suma de 1.800 de dolari (1.330 de euro) aferenta comisioanelor. Procedura de aprobare a "cetateniei economice" dureaza opt saptamani si deschide calea catre 87 de tari pe teritoriul carora se poate intra fara viza.

Paraguay ofera cetatenie in schimbul unui comision nominal pentru cei care au locuit in aceasta tara timp de trei ani, iar in Spania primesc cetatenie persoanele care au fost casatorite timp ce un an cu cetateni spanioli.

Portugalia, Cipru si Grecia ofera programe rapide de obtinere a dreptului de rezidenta pentru achizitia unor proprietati imobiliare in valoare de cel putin 500.000 de euro, 300.000 de euro si, respectiv, 250.000 de euro potrivit Quartz.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#tari cumparare cetatenie, #a doua cetatenie, #obtinere cetatenie , #oameni afaceri