ANI: Inca 14 incompatibili, dintre care sapte primari

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 23:33
3970 citiri
ANI: Inca 14 incompatibili, dintre care sapte primari
Foto: Arhiva

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca 14 alesi locali de afla in stare de incompatibilitate. Este vorba despre 7 primari, 2 viceprimari, 2 consilieri locali, 2 fosti consilieri locali si un fost viceprimar. Acestia au avut, simultan, anumite functii in cadrul unor firme.

Astfel, Teodor Neamtu, primarul municipiului Medias din judetul Sibiu, se afla in stare de incompatibilitate din decembrie 2010, pentru ca detine, simultan, functia de primar si de asociat in cadrul firmei SC Piata Prim - COM SRL, potrivit unui comunicat ANI.

De asemnea, Marius Suna, primarul comunei Salcia din judetul Teleorman, a fost incompatibil in perioada iunie 2008 - martie 2012, deoarece a avut atat functia de primar, cat si de comerciant in cadrul Suna Intreprindere Familiala.

Un deputat PSD din Comisia Juridica, gasit incompatibil de ANI

Laszlo Kovacs, primarul comunei Vilcele din judetul Covasna, a fost incompatibil din iunie 2012 pana in octombrie 2013, fiind atat primar, cat si titular la Kovacs S. Laszlo Intreprindere Individuala.

Totodata, Adrian Pavel, viceprimar al comunei Valea Mare - Pravat din judetul Arges, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada iunie 2012 - ianuarie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de viceprimar si administrator la SC AVP Remington 2003 SRL.

Vasile Dologa, primarul comunei Tiha Bargaului din judetul Bistrita Nasaud, a fost incompatibila in perioada iunie 2012 - iulie 2013, pentru ca detinut, in acelasi timp, functia de primar si de cenzor in cadrul Ocolului Silvic Tihuta Colibita.

Tot mai multi alesi certati cu legea: Alti patru declarati incompatibili

Hans Martin Blesch, primarul comunei Seica Mica din judetul Sibiu, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada iunie 2008 - septembrie 2010, fiind atat primar, cat si comerciant la Blesch Hans Martin.

Ion Baicea, primarul orasului Costesti din judetul Arges, a fost incompatibil in perioada mai 2009 - iulie 2012 intrucat a detinut, simultan, functia de primar si reprezentant al orasului Costesti in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC Apa Canal 2000 SA.

Aurelia Fedorca, primarul orasului Negresti-Oas din judetul Satu Mare s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada aprilie - iunie 2013, fiind atat primar, cat si reprezentant al orasului Negresti-Oas in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC Apaserv Satu Mare SA.

Noua functionari publici, declarati incompatibili de ANI

De asemenea, Nicu Sirbu, viceprimarul comunei Plesoi din judetul Dolj, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada iunie 2008 - iunie 2012, intrucat a detinut, simultan, functia de viceprimar si administrator al SC Danela SRL.

Acesta este si cazul mai multor alesi locali si fosti alesi locali, care au detinut atat functii publice, cat si posturi in anumite firme. Este vorba despre Marin Dode, consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Tuzla din judetul Constanta, Petru Ionel Pascota, consilier local in CL al Comunei Giroc din judetul Timis si Grigore Vladut, fost viceprimar al comunei Sirineasa din judetul Valcea.

Pe lista incompatibililor se mai afla Maria Dogaru, consilier local in cadrul CL al Comunei Mateesti din judetul Valcea si Alin Constantin Ghinea, fost consilier local in CL Sector 1.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#incompatibili ANI, #primari incompatibili ANI, #alesi locali incompatibili ANI , #ANI