Viceprimar din Constanta, acuzat ca fura apa si curent din reteaua publica

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 17:35
2310 citiri
Viceprimar din Constanta, acuzat ca fura apa si curent din reteaua publica
Foto: B1 TV

Viceprimarul localitatii constantene Nicolae Balcescu, alaturi de alti trei angajati ai administratiei locale, este acuzat ca fura apa potabila si energia electrica din retelele de alimentare ale comuniei.

Politistii constanteni au facut mai multe perchezitii, joi, la Primaria Nicolae Balcescu, la o societate comerciala, dar si la mai multe ferme de animale ale unor localnici, potrivit B1 TV, care citeaza Mediafax.

"In urma activitatilor desfasurate la fermele respective au fost identificate instalatii artizanale prin care se sustragea apa potabila din reteaua de alimentare a localitatii, iar la una dintre acestea si energie electrica din reteaua de alimentare a unei statii de pompare", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, Bogdan Paduraru.

Un viceprimar cu vila si firma si-a acordat singur ajutor de caldura

In plus, surse din randul anchetatorilor au afirmat ca persoanele suspectate in acest caz sunt viceprimarul Nicolae Ciocanete, un consilier local si alti doi angajati ai administratiei locale. Acestia sunt acuzati ca si-ar fi alimentat cu apa si electricitate din reteaua publica fermele pe care le detin.

Prejudiciul este estimat la 500.000 de lei, in conditiile in care functionarii ar fi inceput sa fure apa si curent electric din anul 2009. Acestia sunt cercetati acum pentru furt calificat si delapidare.

"Cercetarile sunt continuate de catre politistii de la Sectia 2 Politie Rurala Mihail Kogalniceanu, cu cei patru suspecti in stare de libertate, sub aspectul comiterii infractiunilor de furt calificat si delapidare, ambele cu consecinte deosebit de grave", a adaugat Paduraru.

Mai mult, viceprimarul comunei mai este urmarit penal si intr-un alt dosar, in care sunt implicati primarul Viorel Balan si secretarul comunei, Mihaela Petcu. Acestia sunt acuzati ca au vandut terenuri din domeniul privat al comunei la preturi extrem de mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#viceprimar Nicolae Balcescu furt, #viceprimar Nicolae Balcescu apa curent, #viceprimar Constanta furt , #furt