Basescu: Referendumul din Crimeea e ilegal, nu recunoastem rezultatele

Duminica, 16 Martie 2014, ora 20:15
4354 citiri
Basescu: Referendumul din Crimeea e ilegal, nu recunoastem rezultatele
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Traian Basescu a transmis, duminica, un mesaj referitor la referendumul desfasurat in Crimeea, in care se arata ca scrutinul este ilegal si Romania nu va recunoaste rezultatele lui.

"Romania considera ilegal referendumul in curs de desfasurare in Crimeea si nu va recunoaste rezultatele acestuia in conditiile in care Curtea Constitutionala a Ucrainei a declarat neconstitutionala organizarea referendumului privind separarea Peninsulei Crimeea de Ucraina, iar presedintele interimar al Ucrainei, domnul Oleksandr Turcinov, a semnat decretul de anulare a declaratiei de independenta a acesteia", se arata intr-un comunicat remis presei de Administratia Prezidentiala.

Mai mult, presedintele Romaniei subliniaza faptul ca "un scrutin organizat sub amenintarea ocupatiei militare nu poate intruni normele unui proces democratic care sa poata fi recunoscut si legitimat de comunitatea internationala".

"Rezultatul previzibil si lipsit de fundament legal al actualului referendum il reprezinta 'anexarea' Crimeei. Solicitam Federatiei Ruse sa actioneze in relatia cu Ucraina in conformitate cu Carta Organizatiei Natiunilor Unite si cu principiile de drept international, inclusiv prin prevederile Memorandumului de la Budapesta.

Sustinem independenta, integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei si sprijinim reglementarea crizei pe cale diplomatica", se mai arata in comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale.

Referendum validat in Crimeea: Rusia, singura tara care recunoaste votul LIVE

Conform unor rezultate preliminare citate de presa rusa, la referendumul pentru unirea Crimeii cu Rusia desfasurat duminica s-au prezentat circa 70% dintre alegatorii din peninsula, iar 93% dintre acestia au votat favorabil.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Basescu referendum Crimeea rezultate, #referendum Crimeea Rusia , #presedinte
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
...93% dintre votanti au votat favorabil - ca la noi, pe timpul lui