Inundatiile fac ravagii in Bulgaria - cum arata litoralul luat de viituri (Galerie foto)

Autor: Ana Ilie
Sambata, 21 Iunie 2014, ora 18:53
6822 citiri
Inundatiile fac ravagii in Bulgaria - cum arata litoralul luat de viituri (Galerie foto)

Unele zone din Bulgaria se afla si sambata dupa-amiaza in stare de urgenta, in conditiile in care ploile torentiale de joi si inundatiile provocate de ele au facut cel putin 12 morti si trei disparuti. In Statiunea litorala Albena, aproximativ 200 de romani sunt blocati de ape.

In orasul Veliko Tarnovo a fost ridicata, sambata, starea de urgenta. Aici, raul Yantra a inundat sute de locuinte, scrie Novinite.

Nivelul apelor raurilor Yantra si Belita, care au iesit din matca zilele trecute, este in scadere, insa in regiune au fost provocate mai multe alunecari de teren.

Livrarea de energie electrica a fost restabilita in toata regiunea si situatia s-a imbunatatit considerabil fata de vineri, sustin autoritatile.

In acelasi timp, aproximativ 1.000 de turisti romani aflati in statiunile de la Marea Neagra sunt afectati de aceasta situatie.

Inundatii in Bulgaria: Aproape 1.000 de romani sunt in zonele afectate

Ambasada Romaniei de la Sofia estimeaza, pe baza apelurilor telefonice, ca numarul romanilor afectati de inundatiile de pe litoralul bulgaresc este de aproximativ 1.000 de persoane, a precizat Ministerul de Externe.

Potrivit Ministerului de Externe, din datele obtinute de la autoritatile bulgare rezulta ca printre victime nu sunt cetateni romani.

Un reprezentant al ambasadei (consulul onorific al Romaniei la Burgas) se afla deja la fata locului pentru acordarea asistentei consulare cetatenilor romani din Albena, urmand ca alti doi reprezentanti ai misiunii diplomatice sa ajunga in cel mai scurt timp.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa manifeste prudenta daca se afla sau se deplaseaza pe teritoriul Bulgariei si sa consulte site-urile de specialitate si pagina de internet www.mae.ro pentru informatii actualizate.

Arafat: Putem trimite autocare pentru repatrierea romanilor ramasi fara masini in Bulgaria

In acelasi timp, secretarul de stat din MAI Raed Arafat a precizat ca un atasat al MAI si unul al MAE sunt pe drum catre litoralul bulgaresc.

Raed Arafat a mai spus ca situatia romanilor aflati in vacanta in Bulgaria va fi urmarita de autoritatile romane, care coopereaza foarte bine cu cele bulgare, si ca, la nevoie, vor fi trimise autocare pentru repatrierea romanilor ramasi fara masina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Bulgaria inundatii romani, #Bulgaria inundatii litoral , #Bulgaria