Avion prabusit in Africa: Un roman, printre victime

Joi, 24 Iulie 2014, ora 16:17
19282 citiri
Avion prabusit in Africa: Un roman, printre victime

Un roman se afla printre pasagerii aflati la bordul avionului Air Algerie care s-a prabusit, joi, in Africa.

Informatia a fost data publicitatii de agentia de presa Reuters, care arata ca la bord se aflau cetateni din 12 state din Europa si Africa.

Agentia de presa il citeaza pe reprezentantul Air Algerie in Burkina Faso, Kara Terki, care a spus in cadrul unei conferinte de presa ca toti pasagerii aflati la bord se aflau in tranzit, fie catre Europa, fie catre Orientul Mijlociu sau Canada.

Lista pasagerilor include 50 de francezi, 24 de cetateni din Burkina Faso, 8 libanezi, 4 algerieni, 2 luxemburghezi si cate unul din Romania, Ucraina, Belgia, Elvetia, Nigeria si Camerun. Oficialii libanezi spun insa ca la bordul avionului s-ar fi aflat cel putin 20 de cetateni din Liban.

In schimb, un purtator de cuvant al SEPLA, uniunea pilotilor din Spania, a spus ca cei sase membri ai echipajului proveneau din aceasta tara, insa nu s-au putut da mai multe detalii.

Avionul disparut in Africa s-a prabusit in Niger

Ministerul roman al Afacerilor Externe a confirmat posibilitatea ca printre pasagerii aflati la bordul Air Algerie sa fie si un cetatean roman.

"Din informatiile care ne-au parvenit, exista aceasta ipoteza, a existentei unui cetatean roman in aceasta aeronava", a precizat Aurelia Grosu, director adjunct Comunicare din cadrul MAE, la Digi 24.

De asemenea, ministrul de Externe, Titus Corlatean, a precizat ca ambasadorul roman de la Alger a informat MAE roman ca MAE algerian, prin Directia Relatia cu Europa, a confirmat ca la bordul avionului prabusit s-ar fi aflat si un cetatean roman.

Un avion cu 116 persoane a disparut in Africa

Avionul Air Algerie, care a disparut joi in Africa, s-a prabusit in Niger, avand la bord 110 pasageri si 6 membri ai echipajului.

Informatia a fost facuta publica de televiziunile algeriene, care transmit ca pilotii ar fi cerut schimbarea traseului avionului din cauza unei furtuni.

O sursa din cadrul companiei a declarat pentru AFP ca avionul a fost inchiriat de Air Algerie de la o companie spaniola.

Este vorba de Swiftair, care a confirmat, intr-un comunicat, ca a inchiriat operatorului aerian Air Algerie un avion McDonnell Douglas (MD) 83 care a decolat din Ouagadougou, din statul african Burkina Faso, cu destinatia Alger, destinatie care nu a fost insa atinsa.

Incidentul vine dupa o serie neagra de evenimente care au implicat avioane de pasageri in 2014. Miercuri, un avion al unei companii taiwaneze s-a prabusit pe o insula din Taiwan, evenimentul soldandu-se cu zeci de morti.

Saptamana trecuta, un avion al Malaysia Airlines cu 298 de pasageri la bord a cazut in estul Ucrainei, cel mai probabil fiind doborat de o racheta sol-aer lansata de separatistii prorusi din regiunea Donetk.

Un alt aparat al Malaysia Airlines cu sute de pasageri la bord s-a prabusit in luna martie in Oceanul Indian, eforturile de gasire a ramasitelor acestuia neavand succes pana in acest moment.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#roman avion Air Algerie, #avion prabusit Niger, #roman avion prabusit Africa, #avion Air Algerie prabusit , #avion