Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cat conteaza recomandarile de vot pentru turul doi - sondaj IRES

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 11:38
10155 citiri
Cat conteaza recomandarile de vot pentru turul doi - sondaj IRES
Foto: IRES

Mai mult de jumatate din alegatorii care au votat candidati "necastigatori" in turul I nu au de gand sa respecte indicatiile sugerate de acestia pentru alegerile din 16 noiembrie.

Intrebati daca vor vota cu persoana sustinuta de candidatul din turul I, aproximativ 54% dintre romani au raspuns "Nu", 33% au spus ca vor respecta recomandarea acestuia, iar 14% au spus ca nu sunt inca hotarati, potrivit unui sondaj IRES facut public de Digi 24.

Votantii fiecaruia dintre candidatii necalificati in turul 2 au astfel atitudini diferite fata de recomandarile primite. In cazul Monicai Macovei, votantii acesteia sustin, in proportie de 55%, ca nu vor respecta dorinta ei de a-l vota pe Klaus Iohannis, 33% il vor alege, iar 12% nu sunt hotarati.

Un procent si mai mare se regaseste in electoratul Elenei Udrea, unde 58% nu au de gand sa voteze conform dorintei liderului PMP, si doar 28% vor vota asa cum le-a cerut aceasta.

Cel mai disciplinat electorat se inregistreaza la Calin Popescu Tariceanu, unde 51% dintre votantii sai vor vota cu persoana sugerata de acesta, respectiv Victor Ponta.

Alegeri prezidentiale 2014: Cine face sondajele de opinie

Unul dintre cele mai independente electorate este al lui Dan Diaconescu, unde 89% dintre votantii sai sustin ca nu au de gand sa il asdculte.

Absolutul in materie de nerespectare a recomandarilor este insa atins de electoratul lui Teodor Melescanu, care in proportie de 100% are de gand sa voteze altceva decat isi doreste acesta.

O situatie asemanatoare poate fi observata si la electoratul lui Corneliu Vadim Tudor, unde 69% dintre votantii sai din primul tur voteaza altceva, cu doar 26% de alegatori gata sa respecte optiunea alesului lor.

Nici electoratul maghiar nu ar fi avut de gand sa asculte de indicatiile UDMR, daca liderul Kelemen Hunor si-ar fi exprimat o optiune, 81% dintre votanti dorind sa voteze in functiile de propriile lor alegeri.

Rezultate alegeri prezidentiale 2014 - Partiale de la BEC: Ponta - 40,33 %, Iohannis - 30,44 %

Sondajul a fost realizat in 6 noiembrie, prin interviuri telefonice, pe un esantion de 1.335 de persoane. Marja de eroare este de plus/minus 2,7%.

Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie SRL (IRES) ii are ca actionari pe Vasile Dancu (85%) si Elena Madalina Grigore (15%).

Este unul dintre cele mai cunoscute institute de sondare, cercetarile sale vizand diverse teme, nu doar politice.

Vasile Dancu a fost ministru al Informatiilor Publice in Guvernul Nastase si senator PSD.

A.V.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sondaje alegeri prezidentiale 2014, #Sondaj optiuni electorat candidati, #sondaj candidati electorat alegeri, #optiuni electorat recomandari lideri , #Alegeri Prezidentiale 2014