Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iohannis a cerut vot marti pe legea gratierii si amnistiei. O va respinge PSD in Parlament? (Video)

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 07:51
7926 citiri
Iohannis a cerut vot marti pe legea gratierii si amnistiei. O va respinge PSD in Parlament? (Video)

Parlamentul s-ar putea pronunta, marti, pe legea gratierii si amnistiei, dar si pe chestiunea ridicarii imunitatii celor trei parlamentari intrati in vizorul DNA: Ion Dinita, Ioan Adam si Mircea Rosca.

Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a cerut, in discursul tinut luni, ca Parlamentul sa puna marti pe ordinea de zi legea gratierii si amnistiei si sa o pice.

"Solicit Parlamentului sa se tina de cuvant si maine sa puna pe ordinea de zi Legea amnistiei si gratierii si sa o pice. Solicit Parlamentului maine sa ia in discutie toate cererile venite din partea justitiei si sa le aprobe pe toate", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis: Voi fi un presedinte liber, va voi reprezenta pe voi!

La randul sau, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca reprezentantii PSD si ai celorlalte formatiuni din coalitie vor vota, marti, in Parlament, pentru "respingerea definitiva" a legii amnistiei si gratierii si pentru incuviintarea cererilor Justitiei.

Zgonea: Daca PSD nu sustine respingerea Legii amnistierii, renunt la sefia Camerei

Si presedintele Camerei Reprezentantilor, Valeriu Zgonea, a dat semnale ca o asemenea evolutie este posibila, pentru a arata ca PSD are curaj si "a nu se mai lasa aratat cu degetul de catre o opozitie a carei singura calitate e ca a reusit sa ne demonizeze".

"Trebuie sa luam masuri. Eu am anuntat de foarte mult timp ca dupa alegeri in prima saptamana punem pe ordinea de zi respingerea legii amnistiei si gratierii, dar si ridicarea imunitatii pentru toti cei 3 parlamentari", a scris Zgonea pe contul sau de Facebook.

Dragnea, despre esecul lui Ponta: Legea amnistiei si gratierii poate a inclinat balanta (Video)

Deputatii nu au reusit, pe 27 octombrie, sa se pronunte prin vot asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Dinita, sedinta de plen fiind suspendata din lipsa de cvorum, dupa ce presedintele Camerei Valeriu Zgonea a precizat ca erau prezenti doar 152 de parlamentari.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, la inceputul lunii, prelungirea pana la 18 noiembrie a termenului de depunere a raportului Comisiei juridice in privinta cererii arestarii preventive a deputatului PSD Ioan Adam.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, joi, sa trimita la Comisia juridica solicitarea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Mircea Rosca (PL), cu termen pentru raport pana marti, urmand ca acest raport sa intre in plen tot marti.

A.I.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Parlament vot legea amnistierii, #Parlament vot ridicare imunitate , #Legea amnistierii