ANI: 13 fosti sau actuali alesi locali, gasiti incompatibili

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 18:48
3253 citiri
ANI: 13 fosti sau actuali alesi locali, gasiti incompatibili
Foto: ANI

Alti 13 fosti sau actuali alesi locali, respectiv trei primari, trei viceprimari, sase consilieri locali si un consilier judetean, au fost gasiti incompatibili, ca urmare a exercitarii simultane de functii si calitati, informeaza Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Astfel, potrivit ANI, Jozsef Nyako, primar al orasului Valea lui Mihai din judetul Bihor, a fost in incompatibilitate in perioada 20 iunie 2012 - 18 iunie 2014, intrucat, simultan cu functia de primar, a detinut-o si pe cea de administrator al unei societati comerciale.

In cazul lui Iulian Lica, primarul comunei Crangeni din Teleorman, inspectorii de integritate au constatat ca acesta, in perioada 21 iunie 2012 - 23 septembrie 2013, simultan cu functia de primar, a detinut si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul Lica N. Iulian Persoana Fizica Autorizata.

Decizie surprinzatoare a Curtii Constitutionale in cazul primarilor incompatibili, printre care si Iohannis

Despre Ion Voica, primarul comunei Sacelu din Gorj, ANI precizeaza ca acesta s-a aflat in incompatibilitate in perioada 3 mai 2011 - 25 iunie 2012, intrucat, simultan cu functia de primar, a detinut si calitatea de reprezentant al comunei in cadrul Adunarii Generale a Asociatilor SC Salubris Gilort SRL.

Un alt ales local gasit incompatibil este Ladislau Mod, viceprimar al comunei aradene Olari, care, in perioada 20 iulie 2012 - 20 decembrie 2013, a detinut si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul Mod Ladislau Intreprindere Individuala.

In incompatibilitate a fost gasit si Milica Gigea, viceprimar al comunei Poarta Alba din judetul Constanta, care, in perioada exercitarii mandatului de consilier local (1 februarie 2013 - 29 iulie 2013), simultan cu functia de consilier local, a detinut si functia de paznic la Compartimentul Sanatate din cadrul primariei comunei.

Senatul apara primarii incompatibili

Radu Traian Dutescu, viceprimar al comunei Gingiova din Dolj, s-a aflat in incompatibilitate in perioadele 29 iunie - 8 august 2012 si 20 ianuarie - 4 aprilie 2013, intrucat a detinut si functia de angajat cu contract individual de munca in cadrul unei societati comerciale.

In stare de incompatibilitate au mai fost gasiti si Elena Boengiu, consilier local in cadrul Consiliului Local Piatra Neamt, Gavril Floroaia, consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Hangu din Neamt, precum si Marian-Alexandru Pop, consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Basesti din Maramures.

Aceeasi situatie a fost constatata si in cazul lui Octavian Campean, din Consiliul Local al comunei Arinis, Maramures, al lui Mircea Mihai, consilier local in cadrul Consiliului Local al Orasului Dolhasca din judetul Suceava, al lui Dan Dumitru Simion, din cadrul cadrul Consiliului Local al Orasului Iernut din Mures, precum si al Elenei Iuliana Dosaru, consilier judetean din Prahova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#primari incompatibili ANI, #viceprimari incompatibili ANI, #consilieri judeteni incompatibili ANI , #ANI