Inundatii in Romania: 139 de localitati afectate din 15 judete - Ce drumuri sunt inchise

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 19:13
3598 citiri
Inundatii in Romania: 139 de localitati afectate din 15 judete - Ce drumuri sunt inchise

In conditiile prelungirii avertizarilor de cod rosu de inundatii pana la ora 24:00, pe raul Jiu, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus ca fortele MAI sa intervina pentru sprijinul populatiei. La nivelul intregii tari, inundatiile au afectat in total 139 de localitati din 15 judete.

Situatia cea mai grava se intalneste in judetul Teleorman, unde au fost afectate de inundatii 13 localitati, fiind inundate 290 de anexe gospodaresti si cinci beciuri. Totodata, viitura a afectat 54 de poduri si podete. In urma viiturilor, in acest judet au fost afectate 591 de fantani, se arata intr-un cominicat de presa remis Ziare.com.

Inundatii in sudul tarii: Codul rosu, prelungit. Vezi unde ar mai putea fi viituri

In sprijinul populatiei din judetul Teleorman intervin 425 de pompieri, jandarmi si politisti cu peste 150 de autospeciale si motopompe, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al MAI, subcomisar de politie Monica Dajbog.

La nivelul intregii tari, inundatiile au afectat in total 139 de localitati din 15 judete. 66 de locuinte au fost inundate sau avariate, iar in localitatea Colonesti din judetul Olt, au fost inundate, la nivelul subsolului, cladirile in care se afla dispensarul si caminul cultural.

La aceasta ora, in judetele afectate de inundatii, intervin aproape 1.000 de pompieri, politisti si jandarmi cu peste 340 de mijloace tehnice, se mai arata in comunicat.

Pana acum inundatiile nu au cauzat niciun deces.

In cursul noptii de marti spre miercuri, cat si miercuri dimineata, au fost evacuate preventiv 44 de persoane - 38 din judetul Teleorman, localitatile Tatarestii de Sus si Plosca, 4 persoane din judetul Dolj, localitatea Sopot si 2 din jud. Giurgiu, comuna Vanatorii Mici.

Drumuri afectate

In ceea ce priveste circulatia pe drumurile publice din judetele afectate de inundatii, pe DN 10, la km 81, in zona localitatii Siriu, circulatia a fost inchisa din cauza aluviunilor si a stancilor care cad de pe versanti. Zona este semnalizata, iar politistii indruma conducatorii auto sa foloseasca rute ocolitoare.

In acest moment sunt inchise, ca masura preventiva, 3 portiuni de drumuri judetene din judetul Teleorman - DJ 504 intre Alexandria si Laceni, DJ 506, zona Scurtu Mare si DJ 703 zona Calinesti.

Totodata, pe portiuni din autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti s-a acumulat apa pe suprafata carosabila, pe ambele sensuri, existand risc de acvaplanare.

Pentru interventiile din orele urmatoare, MAI are constituita o rezerva de peste 20.000 de pompieri, politisti, jandarmi si politisti de frontiera, mai amnunta ministerul.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#inundatii Romani, #drumuri inchise decembrie inundatii, #inundatii zone afectate, #bilant inundatii , #inundatii