Klaus Iohannis, la slujba de Craciun: A fost aplaudat la iesirea din biserica (Video)

Joi, 25 Decembrie 2014, ora 12:53
16661 citiri
Klaus Iohannis, la slujba de Craciun: A fost aplaudat la iesirea din biserica (Video)
Foto: Digi 24

Presedintele Klaus Iohannis a participat, duminica dimineata, la slujba de Craciun de la Biserica Catolica din Sibiu.

Seful statului a fost insotit de Prima Doamna, Carmen Iohannis. Cei doi au stat la slujba in jur de o ora si nu au facut declaratii nici cand au ajuns, nici cand au plecat.

Totusi, la iesirea din biserica, cei doi au fost intampinati de mai multi sibieni care i-au aplaudat, asa ca presedintele le-a facut o scurta urare: "Multumesc! Va urez Craciun fericit si o zi frumoasa!", potrivit televiziunilor de stiri.

Dupa slujba, seful statului s-a dus la clubul de tenis unde s-a relaxat printr-un meci cu Victor Cornea la o zi dupa ce a castigat alegerile prezidentiale.

Primul Craciun ca presedinte al Romaniei

Seful statului a transmis, marti, primul mesaj de Sarbatori din mandatul sau la Palatul Cotroceni, in care a vorbit despre copiii cu parinti plecati la munca in afara tarii, dar si despre reunirea acestor familii.

"Craciunul este o sarbatoare a familiei si a copiilor. In Romania se afla, insa, cei mai multi copii despartiti de parinti din Uniunea Europeana. Siliti de greutati sa paraseasca tara si sa munceasca in strainatate, multi parinti isi vad copiii o data sau de doua ori pe an. Unii ii vad o data la cativa ani. Singuratatea, abandonul, frica de ziua de maine, absenta dragostei ii transforma pe copiii ramasi acasa in cetateni care cu greu vor sti sa-si gaseasca un loc in societate. Cum sa fie generosi si cum sa daruiasca dragoste in jurul lor cand nimeni nu i-a invatat caldura sufleteasca a unui camin?

Iohannis, primul mesaj de Craciun - despre copiii cu parinti plecati la munca si reunirea familiilor

Romanii care au stat la cozi interminabile, pe ploaie si frig, ca sa ma voteze au facut acest lucru si cu gandul la copiii lor. Au sperat ca vor avea in sfarsit o sansa sa se intoarca in tara si sa traiasca o viata de familie linistita. Voi face tot ce imi sta in putinta pentru ca familiile sa se reuneasca pe parcursul mandatului meu si ranile lasate de despartirea indelungata sa fie vindecate", a spus Iohannis in mesajul de Craciun.

Iohannis, vizita emotionanta la o fetita a carei mama e plecata in strainatate (Video)

In aceeasi nota, presedintele a facut in Ajun o vizita la o fata de 14 ani, a carei mama este plecata sa lucreze in strainatate. El i-a daruit acesteia o tableta pentru a putea comunica mai usor cu mama sa.

A.S.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Klaus Iohannis Craciun 2014, #Klaus Iohannis slujba Craciun , #presedinte