Macovei: Unele declaratii ale lui Iohannis sunt periculoase. Poate ca a fost prost sfatuit

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 12:27
4433 citiri
Macovei: Unele declaratii ale lui Iohannis sunt periculoase. Poate ca a fost prost sfatuit
Foto: Facebook/Monica Luisa Macovei

Monica Macovei a declarat, duminica, ca unele dintre declaratiile presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, despre justitie sunt periculoase. Europarlamentarul a apreciat ca este posibil ca seful statului sa fie prost sfatuit.

"Da, sunt periculoase, putem spune, sunt de natura sa afecteze independenta justitiei. Poate ca a fost prost sfatuit si poate ca renunta la aceste lucruri. Un singur lucru am sa repet, despre MCV (Mecanismului de Cooperare si Verificare - n. red.). Obiectivul Romaniei nu este sa scape de MCV, obiectivul Romaniei si al romanilor este sa indeplineasca tot ce scrie acolo, sa mearga justitia, sa functioneze CSM-ul, sa se faca curatenie de exemplu, sa aiba un bun management al instantelor, si de asemenea, in ceea ce priveste coruptia DNA sa ramana cum e, sa nu schimbe nimeni legea.

Tot ce scrie in acele conditionalitati. Asta e interesul romanilor, nu MCV-ul in sine. Deocamdata vointa politica majoritara pentru lupta cu coruptia nu avem, asa cum scrie in toate rapoartele MCV, si nu e in interesul romanilor sa nu existe MCV-ul", a sustinut Macovei, intr-o conferinta de presa.

Iohannis explica de ce vrea procurorul general in CSAT si ridicarea MCV (Video)

Declaratia acesteia vine in contextul in care Iohannis a declarat, la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, ca unul dintre obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie sa fie ridicarea MCV.

Europarlamentarul Monica Macovei a amintit, duminica, ca in luna noiembrie a anului trecut i-a transmis actualului presedinte o scrisoare prin care ii cerea ca pana la sfarsitul anului 2014 legea partidelor politice sa fie modificata (ceea ce nu s-a intamplat) si ca pana la sfarsitul lunii februarie legea votului electronic sa fie adoptata in Parlament.

"Eu cred in onestitatea presedintelui, si daca intre turul I si II a spus ca cu bucurie accepta aceste lucruri, eu continui sa ma bazez pe aceasta afirmatie si sa o invoc. I-am scris cea de-a doua scrisoare dupa campanie, dupa turul doi, si am vorbit la telefon si a spus ca da, e de acord cu cele doua proiecte, cu votul electronic si cu schimbarea legii partidelor. Eu am vazut ca nu s-a mai intamplat nimic, deci ma uit la rezultate", a adaugat Macovei, care a lansat, tot duminica, asociatia M10.

Macovei si-a lansat asociatia M10 - care sunt obiectivele si cum te poti alatura

Asociatia este infiintata alaturi de sustinatori din campania electorala pentru alegerile prezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Monica Macovei Iohannis declaratii periculoase, #Monica Macovei Iohannis justitie, #Monica Macovei Iohannis MCV , #stiri Monica Macovei