Evaluare nationala 2015: Simulare pentru proba de matematica

Marti, 24 Februarie 2015, ora 08:09
7322 citiri
Evaluare nationala 2015: Simulare pentru proba de matematica

Elevii de clasa a VIIII-a vor sustine marti cea de-a doua proba, cea la matematica, din cadrul simularii evaluarii nationale, potrivi calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Cercetarii si Stiintei.

La simularea evaluarii nationale sunt asteptati sa participe aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toata tara, dintre acestia 12.748 din Bucuresti.

Elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna vor sustine miercuri simularea la Limba si literatura materna.

Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 6 martie.

Incepe simularea Evaluarii Nationale la clasa a 8-a: luni, Limba romana

Simulare Evaluarea Nationala, Limba romana: Ce subiecte au avut de rezolvat elevii

Si elevii din clasele a XI-a si a XII-a vor participa la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat.

Aceste simulari pentru bacalaureat vor avea urmatorul calendar: Limba si literatura romana (2 martie), Limba si literatura materna (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) si, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului si specializarii (6 martie). Toate probele sunt scrise, iar afisarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.

Potrivit metodologiei aprobate de MECS, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral.

Simularile au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#simulare evaluare nationala 2015 , #evaluare nationala 2015