O vacanta de poveste in Insula Skopelos

Marti, 28 Aprilie 2015, ora 17:24
5316 citiri
O vacanta de poveste in Insula Skopelos
Foto: skopelos.insulaskiathos.ro

Probabil ca nu stii cu exactitate unde se afla Insula Skopelos. Acesta este un lucru bun, din doua motive:

1. iti vom spune noi imediat si 2. asta inseamna ca nu e o insula foarte "batuta" de turisti, deci iti poate oferi mult mai mult decat celelalte insule din Grecia, din punct de vedere al confortului, frumusetii si atmosferei destinatiei.

Insula Skopelos se afla in Arhipelagul Sporadelor, la doar 45-55 de minute cu ferryboat-ul de Insula Skiathos, spre care Aerotravel Lufthansa City Center are charter TAROM pe tot parcursul sezonului estival (durata de zbor: 1h 15minute). Sporadele, din care face parte si Insula Skopelos, sunt una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta pentru turistii din lumea intreaga.

Oricine ajunge aici se reintoarce, an de an, parca atras de un magnet. Sa fie pentru ca Skopelos este cea mai verde insula din Marea Egee? Pentru nenumaratele plaje salbatice sau amenajate, cu ape de turcoaz? Pentru conditiile exceptionale la hotelurile care chiar respecta standardele afisate? Pentru atmosfera calda si primitoare, pentru stilul de viata relaxat si plin de voie buna cu care te contamineaza locuitorii acestei insule? Probabil ca pentru toate aceste motive la un loc si, in plus, pentru experienta unui sejur de vara asa cum doar ai sperat sau ai visat sa traiesti!

Insula este renumita pentru privelistile spectaculoase si plajele linistite, fiind apreciata de cei care vor sa petreaca un concediu relaxant, impreuna cu familia, cu prietenii sau cu persoana iubita. Indiferent de motivul pentru care turistii aleg Insula Skopelos, cu siguranta nu se plictisesc: doar pentru a face turul celor mai frumoase plaje ai nevoie de cateva zile. Si sunt destule: Panormos, Milia, Limnonari, Kastani, Velanio, Stafylos, Hovolo, Glyfoneri, Agnondas.

Pe insula exista si numeroase monumente sau ruine, cum ar fi mormintele piratilor din Sendoukia. Cel mai important, insa, este Biserica Agios Ioannis, asezata pe un varf de stanca la 100 metri deasupra nivelului marii. Aceasta a devenit faimoasa dupa realizarea filmului Mamma Mia (Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried), care include si scenele nuntii filmate aici.

Cei care prefera all inclusive si nu doresc sa se deplaseze prea departe de locul in care sunt cazati, pot opta pentru oferte speciale la hoteluri de 3* si 5*, care includ demipensiune la tarif de mic dejun sau all inclusive la tarif de demipensiune: Elios 3*, Blue Green Bay 3*, Rigas 3* si Skopelos Holidays Hotel & Spa 5*. In plus, aceste hoteluri sunt situate in imediata apropiere a plajelor si / sau a orasului Skopelos, care reprezinta una dintre cele mai spectaculoase atractii ale insulei cu acelasi nume.

Orasul Skopelos, unde se afla cele mai multe hoteluri si vile, este unul dintre cele mai pitoresti locuri din insula. Skopelos este unic in Grecia deoarece conserva cu rigurozitate arhitectura traditionala: strazi inguste, pietruite, decorate cu ghivece cu flori multicolore, care urca sinuos dealul din spatele golfului, lasand de-o parte si de alta case albe cu acoperisuri din ardezie sau tigla rosie. Cea mai mare parte a orasului este inchisa circulatiei rutiere, iar turistii pot explora in liniste strazile sau descoperi bisericile si monumentele istorice la pas.

In orasul Skopelos puteti trai o noapte autentic greceasca, savurand arta culinara traditionala si delectandu-va auzul cu acordurile live de bouzouki, la una dintre numeroasele taverne si restaurante cu specific grecesc si mediteranean. Tavernele se deschid spre seara si ofera clientilor preparate culinare proaspete, ele aprovizionandu-se in fiecare dimineata cu peste si fructe de mare direct de la pescari, in micul port al orasului.

In afara de tavernele situate in port, una dintre cele mai cautate este Ouzeria Anatoli (la 600 metri de port). Aceasta ofera o priveliste spectaculoasa asupra marii si liniei de coasta, preparate din fructe de mare si peste, ouzo, tsipouro, vin din productia locala, pe acorduri de bouzouki si ritmuri de rebetiko, interpretate de Giorgos Xidaris si orchestra lui.

Persoanele active au nenumarate variante pentru a petrece cat mai frumos vacanta de vara. Biciclistii experimentati pot face turul insulei pe bicicleta, ajungand in locuri mai greu accesibile celor care opteaza pentru inchirierea unei masini. Desi drumul este adeseori solicitant, cu suisuri si coborasuri abrupte, aventurierii pe doua roti vor fi rasplatiti din plin de peisajele fabuloase si puritatea naturii, inca neatinsa de viciile civilizatiei. Evident, dupa cateva ore in saua bicicletei, masa la una dintre tavernele din insula va avea un gust si o savoare inzecita.

Celor care prefera o excursie bine planificata si mijloc de transport asigurat, le recomandam una dintre nenumaratele excursii tematice, cum ar fi: croaziera de o zi in paradisul Marii Egee, turul manastirilor din Insula Skopelos sau plimbare cu caiac-canoe in zona spectaculosului Cap Amarandos. Pentru a afla toate detaliile acestor excursii (durata, tarife, orar, recomandari) este de preferat sa contactati direct tour operatorul, care va sta la dispozitie oricand.

Speram ca aceasta scurta incursiune... digitala in Insula Skopelos v-a trezit interesul si ca ne vom intalni in aceasta vara pe o plaja sau la taverna, pentru o cina de neuitat!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#vacanta Insula Skopelos, #vacanta insula Grecia, #oferta vacanta Grecia , #destinatii