Seful Uber, pledoarie pentru masinile care se conduc singure: Alegem viitorul sau Evul Mediu?

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 12:13
3169 citiri
Seful Uber, pledoarie pentru masinile care se conduc singure: Alegem viitorul sau Evul Mediu?
Foto: Uber

Directorul executiv al aplicatiei de ridesharing Uber sustine ca afacerea sa are nevoie de masinile care se conduc singure pentru ca sa nu ajunga in aceeasi situatie in care sa afla taximetria, cu care rivalizeaza direct.

"Gandul ca, daca nu facem ceea ce trebuie, Uber, o companie de cinci ani, ar putea ramane in urma, e foarte fascinant", a spus Travis Kalanick, intr-o conferinta organizata de Wall Street Journal.

Aeroporturile si garile din Paris, blocate de taximetristii scosi din minti de Uber (Video)

In consecinta, pentru a evita ca acest lucru sa nu aiba loc, asa cum s-a intamplat cu taximetristii, care s-au opus schimbarilor referitoare la modul in care oamenii aleg sa calatoreasca, Uber a angajat in ultimul an mai mult de 40 de specialisti ai programului de robotica de la Carnegie Mellon University, precum si cercetatori in siguranta pe sosele.

Miscarea vine ca raspuns la eforturile unor giganti precum Google sau Tesla de a realiza un vehicul autonom.

Masina Google fara sofer a luat-o razna in preajma unui biciclist (Video)

"Google se apropie de o rata de succes de 90% cu masina care se conduce singura. Insa cand vom ajunge la 99,9%? Probabil ca peste 5, 10 sau chiar 15 ani", a punctat omul de afaceri.

Masina care se conduce singura a iesit in trafic: Cu ce se lauda Google (Video)

"Va fi interesant de vazut modul in care orasele vor face fata acestor schimbari, care vor veni din ce in ce mai puternic. Unele autoritati le vor permite (masinilor autonome - n.red.) accesul in zonele urbane si vor deveni bastioanele viitorului, in timp ce altii vor ramane in Evul Mediu", a mai spus Travis Kalanick.

Desi nu a dat un termen concret referitor la planul de a construi o masina care se conduce singura, omul de afaceri sustine ca astfel de vehicule vor circula fara indoiala pe strazile noastre in urmatoarele decenii.

Uber, scoasa in afara legii in Romania? Planurile de viitor ale aplicatiei care a speriat taximetristii - Interviu

"Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem este urmatoarea: vom face si noi parte din viitor? Sau ne vom opune schimbarilor, asa cum au facut taximetristii? Noi suntem o companie IT, asa ca am decis sa ne alaturam si sa sustinem modificarile. E foarte incitant", a conchis seful Uber.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Uber masini conduc singure, #Uber masini autonome, #masini conduc singure , #aplicatii