Il Giornale, despre cazul romanului impuscat mortal: "Statul italian este de partea hotilor"

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 20:08
4496 citiri
Il Giornale, despre cazul romanului impuscat mortal: "Statul italian este de partea hotilor"
Foto: captura Il Giornale

Statul italian este "de partea hotilor", comenteaza publicatia italiana Il Giornale, argumentand ca pensionarul care a impuscat mortal "un hot" roman a procedat bine, fiind nevoit sa se apere singur pentru ca autoritatile sunt ineficiente, desi anchetatorii nu cred ca a fost legitima aparare.

"Un pensionar de 65 de ani doarme in vila sa de trei etaje. Alaturi de el este sotia, iar la alt etaj fiul si sotia lui. Aude zgomote, pune mana pe arma detinuta legal. Iese pe hol in intuneric si intalneste un barbat. Trage si il loveste pe intrus, un roman de circa 20 de ani. Doi complici fug. Un procuror il acuza de exces de legitima aparare, apoi de omor calificat. Risca intre 21 de ani de inchisoare si detentie pe viata, daca nu va beneficia de circumstante atenuante", explica editorialistul Alessandro Sallusti.

"Nu stiu ce credeti voi, dar eu cred ca pensionarul avea dreptul sa traga si bine a facut. (...) De zeci, daca nu de sute de ori, aceste bande de infractori au atacat, au ranit sau chiar au omorat oameni", subliniaza cotidianul conservator italian.

Roman prins la furat in Italia, impuscat mortal. Politician italian: Hotul a murit la locul de munca

"Mai bine un proces urat decat inmormantari frumoase la care sa vina oficiali care sa planga cu lacrimi de crocodil. Nu am nicio mila de cei care intra noaptea in casele noastre. Chiar si hotii si talharii pot avea accidente de munca. Dar nu inteleg de ce statul italian este de partea infractorilor si de ce se ridica impotriva celor constransi sa se apere singuri din cauza ineficientei statului", noteaza Il Giornale, care insa nu prezinta versiunea faptelor transmisa de autoritati.

Pensionarul care a impuscat mortal un roman a facut declaratii false in fata anchetatorilor, care au stabilit ca presupusul hot se afla pe scara exterioara a vilei, nu in incinta acesteia, cum a afirmat italianul, informeaza site-ul publicatiei La Stampa. Anchetatorii nu au gasit urme de sange in interiorul locuintei, iar procurorii Alberto Nobili si Antonio Pastore contesta versiunea prezentata de pensionar. In plus, autoritatile italiene au stabilit ca romanul nu era inarmat. "Romanul a fost impuscat direct in inima, in timp ce se afla pe scara exterioara a vilei; nu intrase inca in locuinta", a declarat o sursa din cadrul investigatiei.

Francesco Sicignano, in varsta de 65 de ani, a fost pus sub acuzare pentru omor calificat, modificandu-se incadrarea initiala, de omor calificat prin exces in legitima aparare.

Roman impuscat mortal in Italia: MAE spune ca reactia politica e inacceptabila si profund imorala

Matteo Salvini, liderul formatiunii xenofobe Liga Nordului, a exprimat sustinere pentru pensionarul italian care l-a impuscat mortal pe un roman, afirmand ca "hotul a murit la locul de munca", iar guvernatorul regional, Roberto Maroni, membru al aceleiasi formatiuni, a anuntat ca autoritatile locale vor asigura apararea judiciara a inculpatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#roman impuscat furat Italia, #proces pensionar impuscat hot roman , #romani Italia