Politia a confiscat tone de carne stricata: Pozitia Cora Romania si Auchan - UPDATE

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 13:08
8094 citiri
Politia a confiscat tone de carne stricata: Pozitia Cora Romania si Auchan - UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Cora Romania si Auchan resping informatiile aparute in presa marti seara potrivit carora in magazinele lor ar fi fost gasite si confiscate produse din carne alterata.

"Avand in vedere ca asa-zisa stire a fost lansata in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, Cora sustine ca acest lucru este de natura sa ii prejudicieze grav imaginea si buna desfasurare a operatiunilor comerciale. In lipsa prezentarii unor probe clare in sprijinul celor afirmate, Cora va lua toate masurile care se impun intr-o astfel de situatie absolut inacceptabila.

Cora Romania isi asigura inca o data clientii ca produsele sale respecta toate normele in vigoare referitoare la siguranta alimentara si ca toata atentia noastra se indreapta catre oferirea de produse de calitate la preturi accesibile", se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com de catre reprezentantii hipermarketului Cora.

UPDATE: Si reprezentantii Auchan au negat faptul ca ar fi fost controale la unitatile sale.

"Am citit cu surprindere titlul si continutul articolului publicat in ziua de 8 decembrie. Va informam ca in cadrul hipermarketurilor Auchan nu a existat niciun control referitor la aspectele mentionate in articol si va solicitam sa scoateti din continutul articolului si din titlu numele Auchan, deoarece aduceti un prejudiciu de imagine companiei noastre", a transmis departamentul de comunicare externa al Auchan Romania, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Informatia aparuta pe surse

Surse din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) au declarat marti seara pentru Mediafax ca politistii au facut mai multe controale in piete, abatoare si hipermarketuri din Bucuresti si din tara, inclusiv la Auchan, Cora si Carrefour. Ei au confiscat peste 12,6 tone de carne.

In urma verificarilor au fost descoperite 123 de infractiuni, dintre care 30 de evaziune fiscala si 42 de contrafacere, prejudiciul total fiind de 6,5 milioane de lei.

Politistii au dat amenzi in cuantum de peste un milion de lei si au confiscat marfa in valoare de 205.000 de lei.

Sursele respective nu au precizat insa care sunt unitatile comerciale unde au fost gasite neregulile, astfel ca exista posibilitatea ca unele magazine sa fi fost controlate, dar sa nu fi fost amendate.

Pozitia oficiala a IGPR

Ulterior, miercuri, IGPR a dat un comunicat de presa, in care a confirmat controalele si sanctiunile aplicate, insa politistii nu au precizat si numele unitatilor comerciale verificate.

"La data de 8 decembrie, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii au actionat in marile complexe comerciale, precum si in pietele si targurile din toata tara, pentru a verifica modul in care sunt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea produselor de larg consum", potrivit unui comunicat postat pe site-ul Politiei Romane.

Controalele fac parte din actiunea numita "Sarbatori de Iarna in Siguranta!".

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#Cora carne stricata controale, #Cora carne stricata , #hipermarketuri
Comentarii