Fii in forma cu Dani Grigore: Treburile casnice pot fi considerate sport?

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 16:16
8349 citiri
Fii in forma cu Dani Grigore: Treburile casnice pot fi considerate sport?
Foto: Arhiva personala Dani Grigore

Multi dintre noi ne intrebam cate calorii ardem atunci cand facem treburi casnice: calcat, dat cu aspiratorul, gradinarit etc.. Si daca tot ardem calorii, atunci vorbim despre un sport, nu?

Lucrurile nu stau insa chiar asa, explica pentru Ziare.com antrenorul Dani Grigore.

"Intrebarea pe care mama mea mi-o adreseaza saptamanal, aproape de 2-3 ori, e: 'Treburile casnice intra la categoria sport?'.

Mama, tin sa iti raspund oficial ca aceste activitati nu intra la categoria sport si, mai mult, acest tip de activitate face parte dintr-o ramura a miscarii numita 'activitati functionale'.

Totusi, e bine de stiut ca aceste activitati casnice (indiferent de durata sau intensitate) consuma un anumit numar de calorii.

Fii in forma cu Dani Grigore: Cum dai burta jos repede si bine

Desi treburile casnice sunt considerate de catre multe persoane relaxante si placute, sa nu uitam ca in astfel de activitati nu este vorba despre sanatatea noastra sau starea noastra de bine si obiectivul principal este curatenia casei. Va recomand sa mergeti la sala, sa faceti sport de 2-3 ori pe saptamana, sa lucrati acasa dupa un program video; in felul acesta deveniti prioritara si curatenia in casa va cadea pe planul doi.

Fii in forma cu Dani Grigore: Cum sa te tii de sport - Trucuri ca sa nu-ti pierzi motivatia

Un studiu efectuat pe o persoana de sex feminin din Marea Britanie, in varsta de 37 de ani, de 1,65 metri inaltime si o greutate de 76 de kilograme, arata cate calorii se pot arde, in functie de activitatile casnice. De mentionat e ca subiectul in cauza este supraponderal.

1. Mers moderat, timp de 60 minute - 287 calorii

2. Stersul prafului, timp de 60 minute - 173 calorii

3. Activitati in gradina, timp de 60 minute - 287 calorii

4. Stersul geamurilor, timp de 60 minute - 180 calorii

5. Calcat, timp de 60 minute - 113 calorii

6. Taierea lemnelor, timp de 60 minute - 415 calorii

7. Curatatul podelei cu mopul, timp de 60 minute - 193 calorii

8. Urcat si coborat scarile, cu viteza moderata, timp de 60 minute - 516 calorii.

Nu uitati ca in timpul acestor activitati sunteti in zona de comfort si oricand puteti renunta sau deschide frigiderul pentru a va 'rasplati' munca.

Daca doriti sa aflati numarul exact de calorii arse, in functie de acivitate, varsta, sex, inaltime, va recomand site-ul CalorieLab.

Pana data viitoare, va recomand sa stati mai mult in aer liber sau in sala decat in casa!"

Dani Grigore,

Instructor personal si fitness manager Pure Jatomi Fitness Tomis Mall Constanta

https://www.facebook.com/danigrigorecoach/

Daca aveti vreo intrebare pentru expertii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Sunt sau nu sport treburile casnice, #treburi casnice ardere calorii, #treaba casa ardere calorii, #calorii calcat rufe, #calorii curatenie casa , #calorii