Europa de Est, ravasita de zapada si viscol: Zeci de morti, pene de curent si drumuri inchise

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 09:00
4417 citiri
Europa de Est, ravasita de zapada si viscol: Zeci de morti, pene de curent si drumuri inchise
Foto: Facebook/Politia Romana

Drumuri au fost inchise, trenuri si zboruri anulate, iar alimentarea cu energie intrerupta, in acest weekend, in Europa de Est, din cauza unor furtuni de zapada care au creat haos in mai multe tari din regiune.

Zapada a acoperit parti din Romania, Serbia, Cehia, Bulgaria si Polonia, iar pe coastele Croatiei la Adriatica se inregistrau temperaturi deosebit de reci si rafale violente de vant, relateaza AP in pagina electronica.

Ministerul roman al Transporturilor a anuntat ca mai multe drumuri au fost inchise duminica, din cauza ninsorilor abundente, iar trei porturi de la Marea Neagra au fost inchise din cauza rafalelor puternice de vant. Autoritatile feroviare au anuntat ca mai multe trenuri au fost anulate. Cel putin trei zboruri au fost, de asemenea, anulate.

Romania sub zapada Drumurile pe care nu se circula luni si recomandari pentru soferi

Aproximativ 14 comunitati din Romania au fost afectate de pene de curent, iar Ministerul Educatiei a anuntat ca scolile din Bucuresti si din alte regiuni din sud raman inchise luni. Potrivit Ministerului de Interne, 6.000 de ofiteri ajuta la indepartarea zapezii.

Romania sub zapada: Problemele continua - LIVE

Acest val de frig a afectat si alte tari, provocand probleme in traficul rutier si pene in alimentarea cu electricitate.

Ministerul polonez de Interne anunta vineri ca 72 de persoane au murit de frig incepand din noiembrie, cand temperaturile au scazut sub zero grade Celsius, iar alte 29 de persoane au murit prin asfixiere, din cauza fumului degajat de carbuni folositi la incalzit.

In Bulgaria stratul de zapada a atins pana la 38 de centimetri, iar temperaturile au coborat pana la minus zece grade Celsius.

Sute de refugiati, dinspre din Macedonia, au infruntat duminica, pe jos, zapada si frigul, pentru a ajunge la centrul de inregistrare de la Presevo, in sudul Serbiei.

Milica Nikolic, un medic de la centrul de inregistrare, a avertizat ca refugiatii risca sa faca degeraturi din cauza frigului. Lucratori umanitari ofereau duminica, in tabara, ceai si supa calde migrantilor, inainte ca acestia sa-si continue drumul catre Europa de Vest.

Temperaturi negative si rafale puternice de vant se inregistrau si pe coastele Croatiei la Marea Adriatica, perturband unele linii de feribot si traficul aerian in orasul de coasta Dubrovnik.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Europa Est zapada, #zapada Polonia, #zapada Cehia, #zapada bulgaria, #zapada Serbia , #zapada