Oprea, audiat la DNA: Nu am cerut masina, doar m-am supus regulilor de protectie

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 10:29
3078 citiri
Oprea, audiat la DNA: Nu am cerut masina, doar m-am supus regulilor de protectie
Foto: B1TV

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost audiat la DNA, miercuri dimineata, in dosarul in care este acuzat ca a ordonat achizitionarea unei masini de lux din banii de misiuni ai politistilor.

Oprea nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul central al DNA, iar jurnalistii insistenti au fost tinuti departe de garzile de corp ale fostului vicepremier, care i-au impins pe reporteri.

La iesirea de la DNA, Gabriel Oprea a explicat ca, in timpul mandatului sau de ministru al Internelor nu s-a achizitionat o singura masina, ci peste 5.000, aratand ca "aveau nevoie politistii, politistii de frontiera, jandarmii si pompierii ca sa isi poata indeplini misiunile".

Fostul vicepremier a asigurat ca nu el a comandat masina de lux pentru care este cercetat in acest dosar, ci autoturismul a fost achizitionat pentru ca viata sa era in pericol si a altor persoane din conducerea MAI.

Oprea: In mandatul meu nu a fost cumparata doar o masina, ci 5.000. Viata mea era in pericol

"Tot in 2015 - sunt documente, se pot verifica - institutiile abilitate ale statului au identificat amenintari la adresa conducerii MAI (...). In acest context, DIPI a reinfiintat o fost unitate de paza a MAI, gen ACVILA: au plecat de la zero, printre altele, au achizitionat o masina. Nu eu am cerut aceasta masina.

Si fostul sef al DIPI, Nicoale (Gheorghe, care a dat si el declaratie, marti, la DNA - n.red.), a recunoscut ca nu am cerut masina, nu am facut decat sa ma supun regulilor de protectie", a declarat Oprea, care nu a vrut, insa, sa vorbeasca si despre cada cu jacuzzi si mobila de birou cumparate din bani publici, dupa cum a fost rugat de jurnalisti.

Si la plecare, jurnalistii au fost bruscati de garzile de corp ale lui Gabriel Oprea, facandu-i acestuia loc sa treaca printre cameramanii si reporterii care se imbulzeau.

In acest dosar, Oprea este acuzat de abuz in serviciu, pentru ca ar fi decis cumpararea unei masini de lux din banii de misiuni ai politistilor.

DNA cere din nou urmarire penala pentru Oprea: Si-a cumparat masina de lux din banii MAI

Mai mult, surse judiciare au declarat, pentru Ziare.com, ca din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat ar mai fi fost cumparate canapele noi, un televizor, dar si o cabina de dus cu jacuzzi pentru a fi mobilat si utilat cabinetul fostului ministru de Interne.

Noul dosar al lui Oprea: Cabina de dus cu jacuzzi, canapele si televizor pentru biroul sau, din banii MAI

Dosarul coloanelor ilegale

Nu este primul dosar la DNA a lui Oprea. La inceputul lunii februarie, Senatul a decis ridicarea imunitatii sale in vederea inceperii urmaririi penale, iar in aceeasi zi, procurorul general, Tiberiu Nitu, a demisionat, in contextul in care numele sau apare in dosar, fara ca el sa fie pus sub acuzare. Ulterior, procurorii au inceput oficial urmarirea penala a lui Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea este acuzat in acest caz ca a folosit abuziv, in calitate de ministru de Interne, coloana oficiala, dar si ca a incheiat un protocol cu Parchetul General, pentru ca Nitu sa aiba aceleasi beneficii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gabriel Oprea DNA, #Oprea DNA masina , #DNA