Destinatii "hot" pentru vara lui 2016 (Galerie foto)

Duminica, 29 Mai 2016, ora 06:23
2669 citiri
Destinatii "hot" pentru vara lui 2016 (Galerie foto)
Foto: Instagram/MCPapageno

Vrei sa pleci in vacanta in Europa, dar nu neaparat in destinatiile "consacrate", asa cum sunt Londra, Paris sau Roma? Exista locuri minunate, unde poti merge si garantat nu o sa te plictisesti.

Un site dedicat turismului, Lonely Planet, a realizat un clasament al destinatiilor ce merita vizitate anul acesta in Europa. Acestea au fost alese pe baza parerilor turistilor, rezervarilor facute la hotel, evenimentelor programate pentru vara lui 2016, dar si in functie de potentialul zonei, de locurile ce pot fi vizitate, informeaza Business Insider.

Topul este condus de regiunea Pelopones din Grecia. O vacanta petrecuta aici nu va face gaura in buget. Pot fi vizitate sate vechi, pitoresti, temple antice, palate sau fortarete. Diminetile pot fi petrecute pe plajele cu nisip alb, iar serile poti face lungi plimbari pe munte. Mancarea excelenta si vinul aromat sunt trecute deja la capitolul bonus.

Obligatoriu de "bifat" sunt Olympia, locul in care se desfasurau Jocurile Olimpice in Grecia antica, Micene (care a dat numele civilizatiei miceniene din istoria Greciei) sau Mystras, (unde pot fi vazute atat vestigii bizantine, cat si otomane).

Foto: Facebook/Tiziana Conto

Locul doi in topul realizat de Lonely Planet e ocupat de orasul danez Aarhus, care va deveni capitala culturala europeana in 2017. Un oras intesat de galerii de arta, cu o arhitectura ce merita sa fie admirata, Aarhus are restaurante cu stele Michelin, unde te vei simti cu adevarat rasfatat. Tot in Aarhus se afla si cea mai mare biblioteca din Scandinavia.

In plus, e una dintre destinatiile de top din regiune in ceea ce in priveste shoppingul. Aarhus nu e nici prea departe de plaja, paduri sau fiorduri, asa ca n-o sa ai o clipa in care sa te plictisesti.

Daca nu ai ajuns pana acum in Venetia, nu e timpul trecut. Vara lui 2016 e momentul perfect sa vizitezi orasul, pentru ca la Palatul Dogilor se inaugureaza o expozitie, iar intreaga urbe comemoreaza 500 de ani de istorie a "ghetoului venetian". E zona din Venetia in care evreii erau obligati sa traiasca in timpul Republicii venetiene.

Foto di @elcampa1969 La citta di Venezia e stata per piu di un millennio capitale della Repubblica di Venezia e conosciuta a questo riguardo come la Serenissima, la Dominante e la Regina dell'Adriatico. Per le peculiarita urbanistiche e per il suo patrimonio artistico, Venezia e universalmente considerata una tra le piu belle citta del mondo ed e annoverata, assieme alla sua laguna, tra i siti italiani patrimonio dell'umanita dall'UNESCO: questo fattore ha contribuito a farne la terza citta italiana (dopo Roma e Milano) con il piu alto flusso turistico, in gran parte proveniente da fuori Italia. S E L E C T E D | @danirossi80 * @bellerofonte70 F E A T U R E D T A G | #ig_italia #italia #summer #ig_italia_borghiecitta #italy #ig_venezia #venezia #venice

A photo posted by ITALIA 🇮🇹 (@ig_italia) on

Dordogne, in sud-vestul Frantei, este destinatia de pe locul patru, numita asa dupa un rau. Este paradisul gurmanzilor, care vor gasi aici trufe si cel mai bun pateu de gasca din cate exista - spun cei care l-au gustat. Se poate lua masa intr-un bistrou, dar si in plina strada, in piata.

My friends new house. 300 hundred years old, first bakery in the village. #dordogne #france #wisteria

A photo posted by Terry (@terrylittman) on

O destinatie neasteptata este cea de pe locul cinci, Lviv, in Ucraina. O perla din punct de vedere al arhitecturii, Lviv are hoteluri luxoase si restaurante cu o atmosfera extrem de prietenoasa. In oras se organizeaza frecvent festivaluri; 100 sunt programate doar pentru 2016. Se celebreaza orice, de la cafea la petreceri unde se asculta jazz live.

Aвтор:@leonid.martynchyk

A photo posted by UKRAINE | TAG #UKRAINE_BLOG (@ukraine_blog) on

Warwickshire, un comitat din centrul Angliei, este destinatia aflata pe locul sase. In 2016, regiunea e una "pe val", acesta fiind anul in care se comemoreaza 400 de ani de la nasterea lui William Shakespeare. De aceea, atractia principala in zona e Stratford-upon-Avon, locul de bastina al poetului si dramaturgului.

De asemenea, se poate vizita Castelul Kenilworh, unde pot fi vazute, dupa mai bine de trei secole, camerele reginei Elisabeta I (deschise publicului in urma cu doi ani). Se impune o vizita si la Castelul Warwick, unde a fost restaurata cea mai mare masina de asediu din lume, care cantareste 22 de tone.

#warwickcastle #scene #stunning #awesome_earthpix

A photo posted by @gorgmo on

Top 10 destinatii de vacanta pentru vara lui 2016 este completat de Extremadura, in vestul Spaniei, unde se produc cateva dintre cele mai bune branzeturi din tara, coasta de est a Insulei Tenerife, insula olandeza Texel, cat si nordul salbatic al Dalmatiei, in Croatia.

Pentru mai multe idei pentru concediul care deja se intrezareste citeste Top 10 cele mai populare destinatii pentru vara lui 2016 (Galerie foto).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#destinatii vacanta vara 2016, #idei vacanta vara 2016, #destinatii concendiu vara 2016, #atractii Europa turism 2016 , #destinatii