Cod rosu de inundatii extins si prelungit - ce rauri sunt amenintate

Vineri, 03 Iunie 2016, ora 14:43
3377 citiri
Cod rosu de inundatii extins si prelungit - ce rauri sunt amenintate
Foto: Arhiva Ziare.com

Ploile si furtunile din ultimele zile au facut prapad in mai multe zone in tara, iar hidrologii au anuntat, vineri, ca a fost prelungit codul rosu de inundatii.

Noua atentionare a Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) este valabila de vineri de la ora 13:00 pana sambata la ora 14:00.

Vizate de codul rosu sunt raurile Olt amonte confluenta R. Negru si R. Negru (judetele Harghita si Covasna), afluentii din bazinul superior si mijlociu al Bistritei (judetele Suceava, Harghita si Neamt), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea), Barlad (judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea, Neamt si Galati) si afluentii mici aferenti cursurilor mijlocii si inferioare ale Siretului si Prutului (judetele Bacau, Vrancea, Vaslui si Galati).

De vineri de la ora 13:00 pana sambata la ora 18:00, este in vigoare un cod portocaliu de inundatii valabil pentru raurile Mures superior (judetele Harghita si Mures), Olt superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu,afluentii Prahovei (judetul Prahova), Buzau bazin superior si afluenti curs mijlociu (judetele Brasov, Covasna si Buzau), Suceava bazin superior si afluenti (judetul Suceava) siMoldova bazin superior si afluenti (judetele Suceava si Neamt).

Atentionarea este valabila si pentru raurile Bistrita (judetele Suceava, Neamt, Harghita si Bacau), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea), Rm. Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Barlad (judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea, Neamt si Galati), Siret - sector aval confluenta cu raul Trotus (judetele Vrancea, Galati), Jijia si afluenti (judetele Botosani si Iasi), afluentii mici aferenti cursurilor mijlocii si inferioare ale Siretului si Prutului (judetele Bacau, Vrancea, Vaslui si Galati).

Si tot vineri la ora 13:00 a intrat in vigoare si o atentionare de tip cod galben de inundatie care o sa expire sambata la ora 24:00. Aceasta vizeaza raurile Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Aries superior si mijlociu (judetele Alba si Cluj), afluentii Muresului inferior (judetele Alba, Hunedoara si Arad), Mures superior, cursurile superioare si mijlocii ale Tarnavelor (judetele Harghita, Mures si Sibiu), Olt si afluentii sai dinjudetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Olt si Arges,Arges superior (judetele Arges si Dambovita).

Afectate vor fi si Ialomita - bazin superior si afluenti (judetele Dambovita si Prahova), Siret si afluenti (judetele Suceava, Botosani, Harghita, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Iasi, Vaslui, Galati, Brasov, Covasna si Braila), Jijia si Baseu (judetele Botosani si Iasi), afluentii mici aferenti cursului mijlociu si inferior al Prutului (judetele Iasi, Vaslui si Galati), Calmatui (judetele Buzau si Braila) si raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

Foto: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#cod rosu inundatii, #cod rosu inundatii prelungit, #cod rosu inundatii Romania , #inundatii