Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai cautate oferte de vacanta de catre romani in 2016

Advertorial
Vineri, 22 Iulie 2016, ora 12:18
9513 citiri
Cele mai cautate oferte de vacanta de catre romani in 2016

(P) Se stie deja ca vara este anotimpul preferat de romani pentru vacante in strainatate. La fel ca in fiecare an, site-urile agentiilor de turism au explodat in oferte de vacanta inca din luna mai, atat pentru destinatii exotice, cat si pentru destinatii mai accesibile de la noi din tara sau din strainatate.

Numarul mare de turisti a crescut simtitor anul acesta chiar si pe litoralul romanesc: doar in weekendul prelungit din iunie, care a coincis cu Sarbatoarea Rusaliilor, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a raportat peste 60.000 de turisti romani care au cheltuit intr-un singur sejur peste 80 de milioane de euro.

Agentia de turism Q-Travel a realizat un top al celor mai bune oferte de care se pot bucura romanii in aceasta vara.

In mod deloc surprinzator, printre cele mai ofertante destinatii se numara in continuare tarile balcanice cu deschidere la Marea Neagra, fiind urmate insa de tari central-europene sau vestice. Iata care ar fi acestea:

1. Bulgaria

Nisipurile de Aur, Sunny Beach sau Albena reprezinta principalele puncte de interes pentru zeci de mii de romani care cauta sa se relaxeze anul acesta in afara granitelor tarii.

Numeroasele oferte de cazare par sa ii atraga pe acestia in numar tot mai are, multi dintre romani facandu-si chiar un obicei din a-si petrece anual concediul de vara pe litoralul bulgaresc.

2. Grecia

Aproape la fel de cautata ca si Bulgaria, Grecia ramane si ea una dintre atractiile principale atunci cand vine vorba de cele mai cautate oferte de vacanta in 2016.

Plajele din Grecia, dar si diferitele monumente culturale sau religioase fac din aceasta tara un centru turistic extrem de important la nivel european si nu numai.

3. Malta

In mod deloc surprinzator, Malta se bucura si ea anul acesta de numeroase oferte pentru care mii de romani se inghesuie sa le fructifice.

Fie ca vorbim despre templele preistorice malteze, fie ca ne referim la stralucitoarele golfuri ascunse, aceasta tara micuta este plina de locuri minunate care atrag tot mai multi romani dornici de distractie sau de relaxare.

4. Spania

Frumusetea rascolitoare a peisajelor din Spania, dar si orasele incarcate de cultura ale acestei tari au reusit sa seduca mii de turisti romani si in 2016.

Ofertele atractive de vacanta ii poarta anul acesta pe romani in cele mai frumoase zone din tara lui Don Quijote, de la stancile Atlanticului de Nord si pana la fermecatoarele golfuri din Marea Mediterana.

Chiar si in ceea ce priveste destinatiile de vacanta din Romania, ofertele agentiilor de turism reusesc sa acopere mult mai bine nevoile tuturor categoriilor de persoane.

Astfel, doar pe site-ul agentiei Q-Travel pot fi gasite atat oferte de vacanta pentru litoral sau munte, cat si oferte de tip Senior Voyage, Spa & Balneo sau City Break.

Indiferent insa de tara pe care conationalii nostri aleg sa o viziteze, un lucru este sigur: romanii devin tot mai interesati de ofertele de vacanta in strainatate pe perioada verii, iar agentiile de turism de la noi reusesc sa le ofere cat mai multe optiuni extrem de bune.

Iar acesta nu poate fi decat un semn ca turismul nostru se afla in plin proces de dezvoltare!

"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vacanta grecia, #vacanta Bulgaria , #destinatii