Olguta Vasilescu scapa de control judiciar: DNA voia sa aiba interdictie sa mai apara la TV sau la radio (Video)

Marti, 09 August 2016, ora 18:46
4921 citiri
Olguta Vasilescu scapa de control judiciar: DNA voia sa aiba interdictie sa mai apara la TV sau la radio (Video)
Foto: Facebook/Lia Olguta Vasilescu

Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, nu va fi cercetata sub control judiciar in dosarul in care este acuzata de coruptie, a decis marti Tribunalul Bucuresti, respingand astfel solicitarea procurorilor DNA.

"Am castigat la Tribunal!", a anuntat Vasilescu, marti seara, pe pagina sa de Facebook.

Asta dupa ce procurorul DNA a cerut, marti, instantei Tribunalului Bucuresti sa o puna pe Vasilescu sub control judiciar, adica sa-i interzica primarului Craiovei sa participe la emisiuni de radio si de televiziune si sa se apropie de martori sau de denuntatori.

Vasilescu a declarat in fata magistratilor ca, daca impotriva ei s-ar lua masura controlului judiciar, activitatea Primariei ar fi paralizata, pentru ca jumatate dintre angajati sunt martori in dosarul in care este acuzata de coruptie.

"Ea (Lia Olguta Vasilescu - n.red.) a inteles sa dezbata probele intr-un spatiu virtual, inaintea salii de judecata. Ea a fost si la televiziuni. A inteles sa-si faca apararea in mediul virtual in loc sa-si faca apararea pentru faza procesului penal. Ea beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, dar un judecator va decide, si nu opinia publica. Martorii se simt amenintati si santajati si e greu de crezut ca, pana la momentul discutarii probelor, acestia vor mai avea deschiderea si dorinta de a mai face declaratii. Instanta suprema a dispus arestarea preventiva pentru actiuni similare cu cele ale inculpatei", a declarat procurorul in fata instantei Tribunalului Bucuresti.

Primarul Craiovei a sustinut, in ultimul cuvant, ca o eventuala punere a ei sub control judiciar ar paraliza activitatea institutiei pe care o conduce.

"Eu sunt persoana publica si, din ce stiu, acest dosar se dezbate public. Sa inteleg ca doar eu, ca inculpat, nu pot vorbi despre el? Jumatate din primarie e martora. Daca se ia masura controlului judiciar se paralizeaza activitatea institutiei. Nu i-am intrebat niciodata nimic si nici nu m-a interesat. Nu pot da oameni afara ca sa aduc oameni cu care sa pot lucra... O masura de control judiciar ma aduce in punctul de a nu mai putea sa-mi fac treaba", a spus Olguta Vasilescu in fata instantei.

Avocatul acesteia, Alexandru Chiciu, a sustinut ca DNA a facut presiuni asupra martorilor.

"DNA a luat persoane de pe strada pe care le-a dus in unele locuri unde au facut presiuni asupra lor pentru a recunoaste detalii in cazul clientei mele. Nu am emanat in spatiul public astfel de detalii privind ancheta. In schimb, DNA remite presei un rechizitoriu, cenzurat ce-i drept, in contextul in care clienta mea nu primise rechizitoriul.

Nu ar fi trebuit sa vorbeasca nici denuntatorul, nici DNA si nici Olguta Vasilescu, care a tacut luni de zile cand toti doreau ca ea sa vorbeasca....A inteles sa nu comenteze alte trei denunturi ale altor trei denuntatori. A inteles sa se apere in fata unui singur denuntator, care a inteles sa o jigneasca", a spus Chiciu.

Olguta Vasilescu a declarat ca ea a intrat in posesia rechizitoriului pe 27 iulie, in timp ce toata presa l-a primit pe 19 iulie.

Procurorii sustin ca au formulat cererea de punere sub control judiciar pentru ca, dupa trimiterea in judecata, Olguta Vasilescu a incercat sa il discrediteze pe martorul denuntator si a postat pe pagina ei de Facebook acte din dosarul de urmarire penala, apoi i-a invitat pe simpatizantii sai sa faca aprecieri asupra probelor.

DNA a sesizat si Consiliul Superior al Magistraturii pentru postarea pe pagina de Facebook a Olgutei Vasilescu a unor documente din dosarul in care a fost trimisa in judecata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Olguta Vasilescu scapa control judiciar, #Olguta Vasilescu TV, #Olguta Vasilescu DNA , #primar Craiova