Administratorul fermei de porci controlata de fiul lui Dragnea a fost retinut intr-un dosar de evaziune de 9 milioane de euro

Joi, 10 August 2017, ora 16:31
17546 citiri
Administratorul fermei de porci controlata de fiul lui Dragnea a fost retinut intr-un dosar de evaziune de 9 milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci detinuta de fiul liderului PSD Liviu Dragnea, a fost retinut joi dupa-amiaza, dupa cum a anuntat avocatul sau.

Acesta fusese dus la audieri, dupa ce joi dimineata procurorii au descins la ferma de la Salcia, detinuta de Valentin Stefan Dragnea. Ilie Dragne detine 10 la suta din actiunile fermei, in timp ce Stefan Valentin Dragnea are 90 la suta.

Perchezitiile au fost facute intr-un dosar in care sunt vizate mai multe societati comerciale care ar fi prejudiciat statul cu 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro).

Citeste si Intortocheata poveste a fermei de porci Salcia. Fiului lui Dragnea ar fi vandut tot inca de la inceputul anului

Avocatul lui Dragne a transmis ca retinerea acestuia a fost doar o "masura de prudenta" a procurorului si ca spera ca nu se va impune arestarea preventiva.

"Acuzatia vorbeste despre o pretinsa evaziune fiscala cu un prejudiciu ce nu depaseste 200.000 de euro (in cazul lui Dragne, n.red.), deci nu sunt fapte deosebit de grave. Pentru un agent economic aceasta suma nu reprezinta cred un prejudiciu atat de mare. Avem incredere in procuror si credem ca a fost un gest de prudenta din partea acestuia in conditiile in care mai sunt persoane de audiat. Avem incredere ca masura preventiva nu se va prelungi sau ca, daca va fi o masura preventiva, aceasta nu va fi cu privare de libertate", a declarat unul dintre avocatii lui Ilie Dragne.

Potrivit aparatorului, Ilie Dragne nu a fost supus perchezitiilor si nici nu a fost luata vreo masura asiguratorie impotriva sa.

Amintim ca procurorii Parchetul General au efectuat, joi dimineata, perchezitii la 80 de adrese din Bucuresti si din 8 judete, printre care si ferma de porci a fiului lui Liviu Dragnea, intr-un dosar de evaziune fiscala.

Parchetul a transmis, intr-un comunicat, ca 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010-2016, nu au platit taxe si impozite datorate bugetului de stat. Pentru acest lucru in contabilitatea societatilor au aparut cheltuieli nereale.

Prejudiciul in acest caz este de 39.873.671 de lei, echivalentul a 9.079.017 de euro, din care 15.815.202 de lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 de lei TVA dedus nelegal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#administrator ferma porci retinut, #Ilie Dragne retinut, #administrator ferma porci Dragnea , #PSD